x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

MALL. Proiectul Băneasa Shopping City (foto) a intrat in linie dreaptă şi este aproape de finalizare. Potrivit lui Ali Ergun Ergen, administrator al Băneasa Developments, de la 15 noiembrie chiriaşii au inceput preluarea spaţiilor inchiriate pentru amenajarea magazinelor. In prezent se asamblează sistemele de ventilaţie şi de alimentare cu electricitate, iar parcarea exterioară este construită in proporţie de 90%. (D.I.)


STUDIU. Cea mai mare parte a romănilor vrea să locuiască mai confortabil. Circa 40% dintre romăni vor ca in următorii cinci ani să cumpere o casă ori un apartament nou sau vor să reconstruiască proprietatea deţinută, conform unui studiu realizat de GE Money - divizia de servicii financiare de retail a General Electric. 80% dintre romănii intervievaţi au locuinţe proprii. Circa 40% dintre romăni spun că şi-ar dori o casă sau un apartament cu suprafaţa de peste 100 mp, in timp ce 25% din populaţie s-ar mulţumi cu o locuinţă de 75-100 mp. Pentru confort, romănii vor să investească aproximativ 20.000 de euro. (Elena Stan)

Inaugurare. Podul de la Chitila a fost inaugurat ieri, la 15 luni de la inceperea lucrărilor. Pasajul modernizat are 1,1 kilometri lungime şi lăţimea de 7,8 metri. Proiectul a vizat dublarea lăţimii podului prin construcţia a două benzi pe partea dreaptă a DN 7 Bucureşti - Tărgovişte. Lucrările au costat 3,3 milioane de euro şi au fost finanţate de la bugetul de stat.


Pensii.
Aproximativ 2,2 milioane de persoane s-au inscris in perioada 17 septembrie-15 noiembrie la unul din cele 18 fonduri de pensii private obligatorii, potrivit Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale. Pe primele trei locuri la atragerea de adeziuni sunt ING Fond de Pensii - 762.265, urmat de Allianz Ţiriac - 567.404 şi Generali Fond de Pensii - 188.952.

×
Subiecte în articol: economic