x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    28 Noi 2007   •   00:00

AVERE. Primii 300 de romăni in funcţie de avere au o avuţie care insumează 27% din produsul intern brut al Romăniei. Valoara totală a averilor acestora a fost in 2006 de 33 miliarde de dolari, potrivit "Top 300 cei mai bogaţi romăni". Creşterea spectaculoasă a averilor a fost determinată tot de domeniul imobiliar. Dinu Patriciu a urcat pe prima poziţie in top, cu o avere de 3,1-3,3 miliarde dolari, fiind urmat de Gigi Becali (2,8-3 miliarde dolari) şi Ion Ţiriac, cu o avere estimată la 2,2-2,4 miliarde dolari. (D.I.)

AVIOANE. Tarom vrea să văndă două aeronave A-310. "Sunt negocieri cu mai mulţi operatori, dar aeronavele vor fi văndute la un preţ acceptabil pentru Tarom", a spus Ludovic Orban, Ministrul Transporturilor. Acestea au fost conservate din 2003 pănă in martie anul acesta, după ce Airbus a prelungit perioada de utilizare a avioanelor. Tarom a cheltuit din 2003 pănă in prezent circa 800.000 de euro anual pentru conservarea celor două aeronave. (E.S.)

TAXA AUTO. Autorităţile romăne au transmis CE ieri, cu o zi inainte ca oficialii de la Bruxelles să ia o decizie privind continuarea procedurii de infrigement impotriva Romăniei, o nouă scrisoare, prin care se angajează că modificările la taxa de inmatriculare vor intra in vigoare cel tărziu la 1 iulie 2008. Scrisoarea nu include propunerile de modificări concrete care vor fi aduse taxei auto, ci un calendar de aplicare. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: economic