x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    30 Noi 2007   •   00:00
ACŢIUNI. Orice persoană fizică sau juridică, rezidentă sau nerezidentă poate cumpăra in perioada 4 decembrie 2007-11 ianuarie 2008 acţiuni la Casa de Bucovina - Club de Munte. Pachetul de acţiuni pus la vănzare este de 45,5 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Preţul de ofertă este de 0,2 lei, iar fondurile care se estimează a fi obţinute se ridică la 9,1 milioane de lei. Intermediarul ofertei este Societatea de Investiţii Financiare Rombell Securities din Bucureşti. "După perioada de subscriere estimăm ca pe la sfărşitul lunii februarie să fie listată la bursă societatea Casa de Bucovina", a declarat Nicolae Gheorghe, directorul general al Rombell Securities.


ASIGURÃ...RI.
Companiile autorizate să incheie poliţe RCA nu pot practica tarife de primă diferite faţă de cele notificate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi publicate pe paginile web ale acestora. Preţurile afişate de asigurător trebuie să conţină tarifele de bază şi intregul sistem de corectare a primei de asigurare de bază, in funcţie de propriile criterii stabilite pentru creşterea/descreşterea primelor de asigurare.


IMPRUMUTURI
. Dobănzile la creditele noi şi la cele deja contractate vor avea o tendinţă de creştere incepănd de anul viitor, pe fondul avansului costurilor de finanţare ale băncilor şi al revenirii inflaţiei, a declarat Rozalia Pal, economist al grupului UniCredit. Pal a arătat că inflaţia, precum şi avansul dobănzilor pe piaţa interbancară, atăt din Romănia, căt şi din străinătate, vor conduce la creşterea dobănzilor atăt pentru companii, căt şi pentru populaţie incepănd cu anul viitor. (D.I.)


CARDURI.
Banca Comercială Romănă (BCR) va opri funcţionarea unor bancomate in noaptea de vineri spre sămbătă, intre orele 01:00 şi 03:00, pentru efectuarea unor lucrări de extindere a aplicaţiei informatice care permite acceptarea de carduri cu cip. In urma finalizării acestui proces, reţeaua de bancomate a BCR va fi capabilă să accepte şi să opereze carduri cu cip emise de oricare dintre instituţiile de credit din lume, se arată intr-un comunicat al băncii.


CURS. BNR a anunţat ieri un curs de referinţă de 3,5248 lei/euro, in coborăre cu 3,67 bani faţă de ziua precedentă, după ce băncile cotau euro, in prima parte a şedinţei, sub nivelul de 3,5 lei. Pe piaţa interbancară, leul continuă să căştige teren in faţa euro, cursul de schimb coborănd sub pragul de 3,5 lei pentru un euro imediat după deschiderea şedinţei interbancare de joi, iar dealerii pun ascensiunea monedei naţionale pe seama sentimentului pozitiv de pe pieţele emergente.

×
Subiecte în articol: economic