x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Sep 2006   •   00:00
ACTIUNI PETROM. MEC nu este de acord cu vanzarea pachetului de 8% al actiunilor Petrom doar salariatilor din perioada decembrie 2004-pana in prezent, potrivit ministrului Codrut Seres. "Daca aceasta este varianta agreata de Consiliul National de Combatere a Discriminarii, ar fi stupid sa dam actiuni salariatilor austrieci ai Petrom", a spus Seres. Oficialul a declarat ca la MEC nu a ajuns scrisoarea CNCD prin care institutia s-a declarat impotriva proiectului inaintat de minister Guvernului. Potrivit acestui proiect, au drept sa cumpere actiuni salariatii din perioada 1997-14 decembrie 2004.

PRIVATIZARE. Complexurile energetice Turceni si Rovinari vor fi scoase la privatizare in acest an "daca toate institutiile implicate in acest proces ne vor lasa in pace", a declarat ministrul Codrut Seres, cu ocazia inaugurarii celei mai mari investitii din sistemul termoenergetic din 1989 incoace. Ieri a fost pus in functiune grupul de 150 mgw de la CET Paroseni in urma unei investitii de 137 de milioane de dolari, din care 124 de milioane reprezinta o finantare din partea consortiului japonez Itochu-Hitachi-Toshiba. In urma investitiei, CET Paroseni va produce electricitate la un pret de 47,4 dolari pe mgw/h, fata de 106,8 dolari/mhw/h, si agent termic la 37,7 $/gigacalorie fata de 63,4 $/gigacalorie.

TERMOELECTRICA. Ajutorul de stat pentru restructurare prevazut pentru Termoelectrica va respecta normele europene, intrucat nu reprezinta o simpla operatiune de stergere de datorii, a declarat ieri ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres (foto). Ministrul a precizat ca exista mai multe variante de restructurare a Termoelectrica, dar o decizie va fi luata in functie de avizul Consiliului Concurentei. Ministrul Economiei a declarat ca autoritatile de la Bruxelles au hotarat sa nu se implice in problema stergerii datoriilor Termoelectrica, in valoare de circa 1,2 miliarde de euro, o decizie in acest sens urmand sa fie luata de Consiliul Concurentei. (Adrian N. Ionescu)

FALIMENT. Benq Mobile, divizia producatoare de telefoane mobile cumparata anul trecut de la Siemens, se pregateste de faliment. BenQ va solicita instantei in urmatoarele zile declararea insolventei acesteia. "In conditiile intreruperii ajutorului financiar primit din partea companiei-mama BenQ si a lipsei de lichiditati rezultate, BenQ Mobile va solicita instantei din München sa fie declarata insolventa, in urmatoarele zile", se arata intr-un comunicat al BenQ Mobile. BenQ intentioneaza sa continue productia de telefoane mobile in Asia. (Cristian Ionita)

×
Subiecte în articol: economic