x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    14 Feb 2008   •   00:00
Info

14 februarie 2008: Romgaz ar putea ob­ţi­ne 5-6 miliarde de euro dacă şi-ar privatiza cele 200 de licenţe de ex­plorare şi producţie, potrivit lui Dinu Patriciu

SENAT. Senatul a adoptat ieri proiectul de lege privind privatizarea Automobile Craiova, dând astfel undă verde preluării uzinei de către Ford. Deşi au existat voci care au cerut amânarea votului până la 28 februarie, când Comisia Europeană se va pronunţa, secretarul de stat Sebastian Vlădescu, membru al comisiei ministeriale de privatizare, a arătat că se poate vota acum proiectul de lege, căci există semnale de la Bruxelles care spun că decizia CE va fi una favo­rabilă procedurii de privatizare. Camera decizională este însă Camera Deputaţilor. (Aniela Nine)

 

GAZE. Romgaz ar putea ob­ţi­ne 5-6 miliarde de euro dacă şi-ar privatiza cele 200 de licenţe de ex­plorare şi producţie, potrivit lui Dinu Patriciu (foto). Preşedintele Rom­petrol a subliniat că “România poa­te fi un depozit pentru Europa Centrală şi de Est, pentru că are o capacitate de depozitare de 20 mi­liarde de metri cubi”, dar că din cauza luptelor politice este pe cale să piar­dă acest avantaj. Patriciu a spus că, fiind o decizie politică, nu se aşteaptă ca ea să fie luată până după alegeri. (Dan Tomozei)

 

DIVERSIFICARE. Compania Tender SA a cumpărat aproa­pe 25% din acţiunile companiei sârbeşti Pupin Telecom, devenind astfel cel mai mare acţionar al holdingului format din cinci firme. Societăţile sunt specializate în furnizarea de echipamente şi servicii de telefonie mobilă. Holdingul sârb mai deţine şi 44% dintr-o companie mixtă cu Alcatel-Lucent, denumită Alcatel Pupin Jugoslavija. Aceasta este specializată în centrale digitale de telefonie fixă, sisteme de telefonie mobilă, sisteme de transmisie, echipamente de reţea şi relee radio. (D.I.)

 

ANL. Casele închiriate tineri­lor prin Agenţia Naţională de Lo­cuin­ţe (ANL) vor putea fi vândute doar chiriaşilor al căror venit me­diu pe membru de familie nu de­pă­şeşte dublul salariului mediu brut pe economie. În plus, aceştia sunt obligaţi să nu vândă altor persoa­ne locuinţa timp de cinci ani de la data cumpărării. (E.S)

×
Subiecte în articol: economic