x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    15 Feb 2008   •   00:00
Info

15 februarie 2008: Erste Bank va lis­ta Banca Comercială Română la Bursa de Valori Bucureşti până cel târziu la finele lunii octombrie 2009.

BLOCAJ. Privatizarea Elec­tri­ca Serv, filiala de servicii şi men­tenanţă a Electrica, este blocată de crearea companiei na­ţio­na­le integrate, deşi toate docu­men­tele şi caietul de sarcini sunt gata, potrivit lui Corneliu Stan, directo­rul general al Electrica SA. Potri­vit lui, “aproape sigur, Electrica, şi tot ce are în subordine, va face par­te din această companie”. Stan a mai completat că filialele neprivatizate ale Electrica ar trebui să se listeze la Bursă cel mai devreme în 2009. (D.I.)

 

TERMEN. Erste Bank va lis­ta Banca Comercială Română la Bursa de Valori Bucureşti până cel târziu la finele lunii octombrie 2009. Potrivit lui Andreas Trei­chel (foto), preşedintele băncii austrie­ce, “Erste are obligaţia contractuală de a lista BCR în trei ani de la cum­­pă­rare, care s-a făcut în oc­tombrie 2006”. El a mai spus că nu există în acest moment negocieri cu SIF-urile pentru un eventual schimb de acţiuni BCR-Erste. (D.I.)

 

PENSII PRIVATE. Admi­nistratorii fondurilor de pensii private vor fi obligaţi să informeze par­ticipanţii cu privire la activul personal şi situaţia fondului de pensii administrat privat. Potrivit unei norme de transparenţă adoptată de consiliul Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private, administratorii trebuie să publice semestrial valoarea ra­tei de rentabilitate a fondului şi lu­nar situaţia detaliată a inves­tiţi­ilor. (Cătălin Pruteanu)

×
Subiecte în articol: economic