x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    23 Feb 2008   •   00:00

ECONOMIE. Economia României dă “semne clare” de supraîncălzire, iar creşterea PIB estimată de autorităţile de la Bucureşti pe

ECONOMIE. Economia României dă “semne clare” de supraîncălzire, iar creşterea PIB estimată de autorităţile de la Bucureşti pentru 2008 şi 2009 este “oarecum optimistă”, se arată în avizul Consiliului UE privind programul de convergenţă actualizat al României pentru perioada 2007-2010.

SUBVENŢII. Fermierii îşi vor primi subvenţiile de la UE prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) începând cu luna aprilie, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu. La 20 februarie, la Bruxelles a fost aprobat Planul Naţional de Dezvoltare Rurală, documentul în baza căruia România va putea să acceseze fondurile Europene în perioada 2007-2013. Suma alocată în total este de aproximativ opt miliarde de euro.

 

 

MĂSURĂ. Rafo Oneşti a oprit ieri, producţia, până în anul 2010, informează Mediafax. Motivul invocat este începerea derulării unor investiţii de 350 de milioane de euro. Aproape jumătate dintre angajaţii rafinăriei din Oneşti, respectiv circa o mie de persoane, ar putea fi disponibilizaţi.

 

 

IEFTIN. Livrarea de gaze naturale din Azerbaidjan prin Nabucco va fi mai ieftină cu 40-50% faţă de transportul prin South Stream, potrivit lui Matthew Bryza, asistent adjunct al Condoleezei Rice, secretarul de Stat al SUA. Nabucco va fi construit chiar dacă South Stream este mai avansat, pentru că foarte multe state din Europa înlocuiesc centralele electrice pe cărbune cu cele pe gaze, din cauza măsurilor antipoluare. (Daniel Ionaşcu)

 

×
Subiecte în articol: economic