x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Sep 2006   •   00:00
GAZE. Autoritatea in domeniul gazelor naturale mentine neschimbate tarifele la consumatorii casnici, cu exceptia celor care sunt abonatii directi ai celor doi mari producatori interni, Romgaz si Petrom, si care reprezinta circa 3% din piata. De la 1 octombrie, abonatii Petrom vor plati 838,98 lei/1.000 mc, iar abonatii Romgaz vor plati 1.149,86 lei noi/1.000 mc, cu circa 36% mai mult decat clientii Distrigaz Sud si ai E.On Gaz Romania (fosta Distrigaz Nord). (A.N. Ionescu)

CREANTE. AVAS a blocat conturile a peste 5.100 de firme cu datorii la Casa Nationala de Ajutor de Sanatate, pentru recuperarea unor creante totale de 17,61 milioane de lei. Printre debitori se numara firmele Mobilux International Moinesti, Sanex Cluj-Napoca, Sinteza Oradea, Romania Cable Systems, Flamingo International SRL Sibiu, Bega Reparatii Vagoane Timisoara etc. (Elena Stan)

BANCI. BNR va acorda autorizatie unei institutii de credit doar daca dispune de fonduri proprii distincte sau de un capital social cel putin egal cu echivalentul in lei a cinci milioane de euro, potrivit unui proiect de lege. Totodata, BNR va putea decide intrarea in administrare speciala a unei institutii de credit daca fondurile proprii nu depasesc jumatate din nivelul minim al cerintelor de capital.

×
Subiecte în articol: economic