x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Sep 2006   •   00:00
CERNAVODA. Guvernul a aprobat varianta Ministerului Economiei si Comertului (MEC) care propune "infiintarea unei societati cu mai multi actionari" pentru constructia si exploatarea reactoarelor 3 si 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavoda", potrivit unui comunicat al MEC. Varianta aleasa exclude controlul societatii de catre un actionar majoritar. Este de asteptat ca, dintre cele 13 consortii care si-au anuntat interesul, sa fie alese patru-cinci, carora li se va adauga Nuclearelectrica, ce va participa cu activele la capitalul social al companiei de proiect, de 650 de milioane de euro. Investitorii vor contribui fiecare cu minimum 50 de milioane de euro. Costul estimat al investitiei este de 2,2 miliarde de euro. (A.N. Ionescu)

CALDURA. Centralele termice murale de apartament s-au ieftinit cu circa 20% in ultimii doi ani, ca urmare a scaderii vanzarilor cu circa 50%, spun furnizorii. Fata de anul de glorie 2003, cand s-au vandut 260.000 de unitati, anul acesta vanzarile ar putea stagna la nivelul de anul trecut, de 140.000 de unitati. Potrivit lui Sever Scarlat, director general Baxi Romania, incepand de anul viitor, autoritatile locale vor fi nevoite sa slabeasca franele birocratice la debransarea de la sistemul centralizat, fiind nevoite sa acopere intr-o masura mai mare subventionarea gigacaloriei, iar "piata termotehnica isi va reveni lent". (A.N. Ionescu)

ASIGURARI. Singura societate comerciala din domeniul asigurarilor de pe piata romaneasca privatizata cu un investitor strategic, ASTRA - UNIQA, a parcurs cu succes ultima etapa pentru finalizarea procesului de privatizare, prin indeplinirea tuturor obligatiilor asumate de SC NOVA TRADE SA, investitorul strategic al societatii. In prezent, capitalizarea companiei ASTRA-UNIQA se ridica la 192,7 milioane RON (55 milioane de euro), fiind cel mai mare capital social din piata romaneasca de asigurari.

×
Subiecte în articol: economic