x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Mai 2008   •   00:00

26 mai 2008



Metrou - Licitaţie pentru linia către Otopeni
Licitaţia pentru magistrala de metrou uşor Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va fi demarată în două-trei luni luni, după finalizarea studiului de fezabilitate, a declarat Ludovic Orban, ministrul Transporturilor. Construirea acesteia va costa circa 250 de milioane de euro, iar traseul îl va urma pe cel al căii ferate existente. Orban a mai spus că este pregătit să transfere 25% din acţiunile Metrorex către Primăria Bucureşti, pentru ca aceasta să susţină financiar investiţiile la extinderea reţelei.


BĂNCI - Modificări de dobînzi la Bancpost
Bancpost anunţă creşterea dobînzii variabile la creditele garantate cu ipotecă, cu valori cuprinse între 0,25 puncte procentuale şi 1,5 puncte procentuale, în funcţie de valută şi de tipul de produs, după cum urmează: la creditul de nevoi personale cu ipotecă (EUR: 0.35%; CHF: 0.45%; RON: 1.50%) şi creditul ipotecar&imobiliar (EUR: 0.25%; CHF: 0.35%; RON: 1.50%). Creşterea de dobîndă intră în vigoare începînd cu data de 26 mai 2008.


ŞANSĂ - Premiile Best Business Plan pe 2008-05-23
JCI România a realizat un proiect pentru tinerii antreprenori: Best Business Plan 2008, competiţie la nivel internaţional, ce include sesiuni de training profesionist susţinute de specialişti din domeniul antreprenoriatului. Pentru participare trebuie să ai între 18 şi 35 de ani. Cîştigătorii vor beneficia de consultanţă de specialitate. Sesiunea va avea loc între 27 şi 29 mai, între orele 15:00 şi 21:00, în cadrul Facultăţii de Litere Bucureşti, iar înscrierile se fac între 15 şi 26 mai pe adresa de email: bbp2006@jci.ro.


AVERTISMENT - Şocurile economice nu s-au încheiat
Problemele economice generate de criza din sectorul financiar nu s-au încheiat. Potrivit lui Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), situaţia de pe pieţele financiare, combinată cu creşterea preţurilor la alimente şi energie, a provocat "o acumulare de şocuri, care în mod clar nu s-au încheiat". El a mai spus că în prezent există o accelerare a inflaţiei, dar stabilitatea preţurilor pe termen mediu va fi menţinută. Trichet crede că o piaţă unică a serviciilor financiare va asigura coeziunea uniunii monetare europene. (D.I.)

×
Subiecte în articol: economic