x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Iun 2008   •   00:00

7 iunie 2008:Rompetrol a redus ieri preţurile car­bu­ranţilor comercializaţi în reţeaua proprie de benzinării cu 1-2 bani pe litru, după scăderea de 5 bani pe litru operată miercuri

CARBURANŢI. Rompetrol a redus ieri preţurile car­bu­ranţilor comercializaţi în reţeaua proprie de benzinării cu 1-2 bani pe litru, după scăderea de 5 bani pe litru operată miercuri. Benzina Premium E 4 s-a ieftinit cu 2 bani pe litru, de la 4,11 lei/litru la 4,09 lei/litru, în timp ce preţul sortimentului Efix 95 a scăzut de la 4,07 lei/litru la 4,05 lei/litru. La benzina Euro Super 98, reducerea de preţ a fost de la 4,69 lei/litru la 4,68 lei/litru.

 
DIVIZARE. Anchor va transfera unor firme nou-înfi­in­ţate mall-urile pe care le administrează, Bucureşti Mall şi Plaza România, ambele din Capitală, evaluate la 565 de milioane de lei (circa 170 de milioane de euro). Transferul activelor celor două centre comerciale se va realiza prin divizarea parţială a Anchor Grup către trei firme noi, se arată în proiectul publicat în Monitorul Oficial. Divizarea este motivată prin intenţia de a creşte eficienţa activităţilor comerciale.

 
REZERVE MINIMNE. Banca elenă Piraues vrea ca BNR să renunţe în doi-trei ani la rezer­vele minime obligatorii impuse băncilor. “Sper ca piaţa bancară din România să fie complet libe­ra­lizată în următorii doi-trei ani”, a declarat Ilias Milis, preşedintele Piraues Bank Group. El a adăugat că Greciei i-a luat 20 de ani să liberalizeze complet piaţa. Piraues Bank România şi-a propus să ajungă, pînă la sfîrşitul anului, la o cotă de piaţă de 4,5%, în funcţie de active. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic