x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Iun 2008   •   00:00

11 iunie 2008



AJUTOARE. Fondul social de gaze ar putea fi desfiinţat de către Parlament. Guvernul a convenit cu Petrom şi Romgaz înfiinţarea acestui fond după un an şi jumătate de discuţii. În luna mai însă, Senatul a aprobat un proiect de lege prin care ordonanţa privind înfiinţarea fondului a fost respinsă, iar acum Camera Deputaţilor este cameră decizională. Petrom ar fi trebuit să contribuie cu 80 de milioane de lei, iar Romgaz cu 92 de milioane de lei. (D.I.)

ACORD. Miniştrii Muncii şi Afacerilor Sociale din statele membre ale UE au ajuns luni seară, după 15 ore de reuniune, la un acord pentru proiectul de directivă al limitării timpului de lucru. Potrivit proiectului, limita maximă a timpului de lucru pentru cetăţenii UE nu trebuie să depăşească 48 de ore pe săptămînă, iar angajaţii pe perioadă determinată vor beneficia din prima zi de muncă de aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi salariaţi. (Cătălin Pruteanu)

STUDIU. Peste o treime din angajatorii români (37%) au în vedere creşterea numărului de angajaţi pe parcursul celui de-al treilea trimestru al acestui an, potrivit unui studiu realizat de Manpower. Chiar dacă rămîne ridicat, optimismul angajatorilor este însă mai mic cu 10% faţă de trimestrul anterior. Cea mai mare cerere de personal se înregistrează în construcţii. România este pe primele locuri la optimismul planurilor de angajare în a doua jumătate a anului. (C.P.)

×
Subiecte în articol: economic