x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

14 Iun 2008   •   00:00

AUTOTURISME. Numărul înmatriculărilor de maşini noi în România a crescut în primele cinci luni cu 9,8%, la 121.618 unităţi, faţă de acelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor publicate ieri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). România se plasează pe locul 12 în Europa, raportat la numărul de maşini noi înmatriculate.



AUTOTURISME. Numărul înmatriculărilor de maşini noi în România a crescut în primele cinci luni cu 9,8%, la 121.618 unităţi, faţă de acelaşi interval al anului trecut, potrivit datelor publicate ieri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). România se plasează pe locul 12 în Europa, raportat la numărul de maşini noi înmatriculate. Numărul înmatriculărilor de maşini noi în UE s-a diminuat în primele cinci luni cu 0,7%, la 6,91 milioane de unităţi. Primele pieţe europene în funcţie de numărul înregistrărilor auto au fost Germania (1,32 milioane de unităţi), Italia (1,07 milioane de unităţi) şi Marea Britanie (1,03 milioane de unităţi).

SCUMPIRI. Preţul gazelor naturale va creşte de la 1 iulie, ne-au precizat surse din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). "Procentul încă se negociază împreună cu distribuitorii de gaze, însă ce e cert pînă acum este că scumpirea nu poate fi evitată", au declarat sursele. Distrigaz Sud şi E.ON Gaz au solicitat majorări ale preţului cu 20%. Tot de la 1 iulie se va trece la facturarea în unităţi energetice, şi nu în metri cubi. (D.I.)

IMOBILIAR. Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au scăzut în luna mai faţă de aprilie cu 5%, aceasta fiind a doua apreciere a preţurilor din acest an, după cea înregistrată în februarie, potrivit agenţiei imobiliare Colliers. "În timp ce indicele apartamentelor noi se situează la nivelul de 1.909 euro/mp, păstrînd practic nivelul lunii precedente, indicele apartamentelor vechi înregistrează o scădere de 5%, coborînd de la 1.892 de euro pe metru pătrat în aprilie la 1.808 de euro/mp în luna mai", se arată într-un comunicat al Colliers. Această depreciere este efectul scăderii numărului de tranzacţii pe piaţă din lunile aprilie-mai şi a fost posibilă datorită caracterului subiectiv al preţurilor apartamentelor vechi. Singurul sector care a consemnat o apreciere a preţurilor este Sectorul 3, dar creşterea a fost de doar 2%. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic