x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

09 Sep 2006   •   00:00

ESTIMARE BRD - Raman doar 7 banci universale

Numarul bancilor universale din Romania va scadea la 5-7, in urmatorii ani, restul urmand sa fie prezente cu activitati de nisa, a declarat ieri presedintele BRD-Groupe Societe Generale, Patrick Gelin. "Procesul de selectie va depinde de cat vor accepta bancile sa aiba o cota de piata redusa, dar mai putin de 10 ani", a spus Gelin. El a apreciat ca o sansa reala o au bancile cu o cota de piata mai mare de 5%. Pe piata bancara activeaza in prezent 38 de institutii de credit.

MODIFICARE - Credex Finantari a devenit IFN

Societatea Credex Finantari, infiintata de lantul de magazine Altex si Raiffeisen Romania, a devenit institutie financiara nebancara, schimbandu-si denumirea in Credex Finantari IFN. Societatea va acorda credite de consum, micro-credite, va finanta tranzactii comerciale si va desfasura operatiuni de factoring. Activitatile secundare ale companiei includ emiterea si administrarea de carduri de credit pentru clienti si operatiuni legate de procesarea tranzactiilor acestora, precum si leasing operational, cu conditia ca valoarea bunurilor mobile si imobile inchiriate sa nu depaseasca o limita care se stabileste prin norme de Banca Nationala a Romaniei.

CARNE - Control la producatori

In primele opt luni din 2006, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterniara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a inchis 307 unitati din industria agro-alimentara, pentru nerespectarea normelor de igiena. Cele mai multe unitati, a caror activitate a fost sistata, activau in domeniul productiei si procesarii de carne rosie urmand cele din industria laptelui. De asemenea, au fost inchise opt unitati din sectorul carnii de pasare si alte 11 din domeniul carnii de peste. (Elena Stan)

PROIECT - Crescatorii de porci, la mana vecinilor

Persoanele care vor sa creasca mai mult de patru porci vor avea nevoie de aprobarea vecinilor, potrivit unui proiect de norma elaborat de Autoritatea Nationala Sanitar-Vetrinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Mai mult, crescatorii care detin 4 - 20 de porci vor purta denumirea de "gospodarie cu interes local" si vor avea nevoie de avizul primariei si al vecinilor. Crescatoriile cu 21 - 100 de porcine vor purta numele de microferme si vor indeplini conditiile minime de biosecuritate, iar peste 100 de porci se va numi ferma comerciala. (Elena Stan)
×
Subiecte în articol: economic