x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

07 Sep 2006   •   00:00
MACOVEI NU SEMNEAZA ORDONANTA PETROM. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca nu a semnat si nu va semna hotararea de guvern privind modalitatea de transfer a 8% din actiunile Petrom catre salariati. "Legea de privatizare a Petrom prevede ca 8% din actiuni se vand salariatilor. Citez: salariatilor. Salariati inseamna pentru mine cei de azi, carora li se vand actiunile, nu cei de ieri, de alaltaieri sau de acum zece ani", a precizat ministrul. "Daca vrea sa vanda altor salariati trebuie sa schimbe legea", a mai spus ministrul Justitiei. Salariatii Petrom au dreptul sa cumpere 8% din actiunile companiei aflate in proprietatea statului, in cadrul procesului de privatizare.

DAEWOO, INAPOI LA STAT. Guvernul a aprobat ieri tranzactia prin care Uzina Daewoo Automobile Romania din Craiova a revenit in proprietatea statului, a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu. Contractul a fost semnat la 30 august, la Bucuresti. In baza acordului, firma Automobile Craiova a preluat de la creditorii Daewoo Motors 51% din actiunile uzinei Daewoo Automobile Romania, majorandu-si astfel participatia la 100%. Partea coreeana va primi, potrivit contractului, 60 de milioane de dolari. Statul intentioneaza sa transfere fabrica unui investitor strategic. General Motors, Ford, Renault-Nissan si Chery Automobile (China) sunt numele vehiculate ca posibili investitori care ar putea prelua Daewoo Automobile Romania. (Aniela Nine)

BILANT ASIGURARI. ASTRA - UNIQA si-a consolidat pozitia de top prin rezultatele financiare obtinute in primul semestru al anului 2006. Astfel, in primele sase luni ale anului 2006 a inregistrat prime brute subscrise totale in valoare de 51,96 milioane de euro, cu 91,6% mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent, dintre care 51,62 milioane de euro - nonviata (crestere cu 92,3%) si 323,887 de euro - viata (crestere cu 35,51%). Din 6 septembrie, societatea pune la dispozitia clientilor sai un nou serviciu de plata a ratelor politelor de asigurare, mai accesibil si mai rapid. Astfel, ratele pentru asigurarile incheiate cu ASTRA - UNIQA vor putea fi platite la oricare din cele 500 de oficii postale din Bucuresti si din tara, in baza politei de asigurare emise de companie.

×
Subiecte în articol: economic