x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

02 Sep 2006   •   00:00
DEFICIT BUGETAR. Romania va inregistra in acest an un deficit bugetar de 2% din PIB, sub nivelul de 2,5% anuntat de Guvern, apreciaza analistii de la agentia Fitch Ratings. Acestia argumenteaza ca vor exista dificultati in identificarea de proiecte care sa atraga fondurile suplimentare. Cresterea economica prognozata de Fitch pentru acest an este de 5,5%, urmand ca in 2007 sa se plaseze la 5,6%, iar in 2008 la 5,7%, iar inflatia medie din acest an se va plasa la 7,9%. (Daniela Ivan)

MINERIT. Opt firme au depus scrisori de intentie la Ministerul Economiei, pentru privatizarea companiilor miniere Remin Baia Mare, Minbucovina Vatra Dornei si Baita Stei. Scrisorile au fost depuse de firmele Glencore International (Elvetia), Mytilineos Holdings (Grecia), Landmark Minerals (Canada), Sun Group Enterprises si Chhattisgarh Electricity (ambele din India), Cozmircom (Baia Mare), Romitalia Marmogranit (Vascau) si consortiul format din Metanef Group (Romania), Mineco (Elvetia) si Rudnik, Rudnik G. Milanovac (Serbia).

INVESTITIE. Renault va incepe in septembrie lucrarile pentru constructia unui centru de proiectare si dezoltare de noi modele auto, valoarea investitiilor estimate fiind de aproximativ 500 milioane de euro, potrivit vicepresedintelui Automobile Dacia, Constantin Stroe. El nu a precizat locatia centrului, care va fi amplasat pe o suprafata de 500 de hectare. Potrivit Mediafax, centrul va fi dezvoltat in zona Titu - Gaesti, judetul Dambovita.

×
Subiecte în articol: economic