x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Sep 2006   •   00:00
PROPUNERE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ar putea prelua toate societatile privatizabile din cadrul ministerelor. "S-a discutat pe aceasta tema, dar este o chestiune mai ampla. Am vazut rezultatele de la RA-APPS, care in loc sa privatizeze a rezolvat altceva cu proprietatile din dotare", a spus premierul Calin Popescu Tariceanu. El a mai spus ca ministerele trebuie sa elaboreze politici, nu sa fie structuri de gestiune economica. Ministerul Economiei are un numar important de societati comerciale. (Elena Stan)

ACTIUNI TAROM. Compania TAROM a primit in cursul anului trecut de la actionarul sau majoritar, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), fonduri bugetare in valoare de 166,1 milioane de lei (46 milioane de euro) pentru rambursari de credite, plati, dobanzi si comisioane la credite. Ministerul va primi in schimb actiuni la firma de transport aerian, care si-a majorat astfel capitalul social. TAROM are un capital social de 1,2 miliarde de lei, divizat in 505 milioane de actiuni.

CONTRAFACERI. Peste 25% din piata de sigurante automate este contrafacuta, ceea ce valoric s-ar putea traduce in zeci de milioane de euro. "Sigurantele automate contrafacute apar in multe case si au marca noastra, Merlin Gerin, dar nu sunt produse de noi, ci vin din China. Noi am evaluat ca pierdem anual cam 25% din piata pentru acest produs", a declarat Florin Anghel, directorul comercial al companiei Schneider Electric Romania. El a adaugat ca piata totala a echipamentelor electrice pentru distributia de energie se ridica la circa 400 de milioane de euro pe an.

MOBEXPERT BANEASA. De curand a avut loc inaugurarea celui mai complet mall de amenajari interioare din Romania, Galeria Mobexepert Baneasa. Cu o investitie de 15 milioane de euro, mall-ul dispune de o suprafata de 23.000 mp, care gazduieste 12 magazine de amenajari interioare cu produse variate, menite sa raspunda tuturor stilurilor de viata, gusturilor si posibilitatilor clientilor. Aflata in Zona Comerciala Baneasa, Galeria Mobexpert reprezinta un concept nou si la nivel european, avand in vedere faptul ca, spre exemplu, la Paris a fost lansat un prim astfel de mall doar in primavara acestui an.

×
Subiecte în articol: economic