x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

25 Aug 2006   •   00:00
NOTA - Disponibilizari la Mediu
O informatie confidentiala a Ministerului Mediului condus de Sulfina Barbu (foto) a ajuns "din greseala" la redactia Jurnalului National. Potrivit faxului ratacit mai multe institutii din subordinea Ministerului Mediului trebuie sa finalizeze proiectul de act normativ care reglementeaza restructurarea/reorganizarea din cadrul lor. Termenul la care aceste date centralizate trebuie prezentate de Ministerul Mediului in fata Guvernului este luni, 28 august. De asemenea, conducatorii respectivelor institutii trebuie sa prezinte un rezumat (1-2 pagini) al analizei institutionale, care sa cuprinda propuneri concrete de comasare, desfiintare, eficientizare a activitatii, descentralizare si propuneri concrete de reducere a numarului de posturi.

BUGET - Deficitul majorat cu 0,2% din PIB
Deficitul bugetului general consolidat pentru acest an va fi majorat de la 2,5% la 2,7% din Produsul Intern Brut. Modificarea va fi operata prin suplimentarea cheltuielilor cu 2,176 miliarde de lei, reprezentand 0,7% din PIB, si cresterea veniturilor estimate cu 1,747 miliarde de lei, insemnand 0,5% din PIB, anunta Mediafax. Schimbarile vor fi operate printr-o noua rectificare a bugetului pe 2006, pe baza executiei bugetare pe primele sapte luni ale anului. Produsul intern brut luat in calcul este de 330,3 miliarde de lei.

AUTOSTRADA BECHTEL - Exproprieri suplimentare
Ministerul Transporturilor (MTCT) va suplimenta cu 12.887 de metri patrati suprafata de teren expropriata in vederea executiei lucrarilor de constructie a autostrazii Brasov - Cluj - Bors, dar nu va suplimenta si suma de 65,3 milioane de lei alocata in acest sens, potrivit unui proiect de act normativ. Noile suprafete de expropriat sunt amplasate pe teritoriul localitatilor Ciurila, Tureni (jud. Cluj) si localitatea Spinus (judetul Bihor).

×
Subiecte în articol: economic