x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

24 Feb 2006   •   00:00
FRANCIZE. Sase noi marci internationale se vor lansa pe piata noastra prin intermediul francizelor cu ocazia celei de-a doua editii a Salonului International de Franciza RoFrancize, care incepe azi si va dura pana duminica, potrivit CHR Consulting, organizatorul evenimentului. Cele sase (Aion, Dama Service, FasTracKids, Contours Express, RFC si Franchise-Net) au ca strategie pe termen scurt patrunderea pe piata locala. Anul acesta, Salonul gazduieste 34 de expozanti la World Trade Centre Bucuresti, cu 47% mai multi decat anul trecut. Estimarile privind cresterea pietei francizei in Romania nu sunt prea indepartate, volumul afacerilor in franciza urcand cu circa 35% anul trecut fata de 2004, pana la aproape un miliard de euro. (Adrian N. Ionescu)

RECOMANDARE UE. Taxa unica de 16% nu este pe placul europenilor. "Trebuie sa fiu clar. Cred ca pentru strategii macroeconomice solide decizia de reducere a taxelor care a avut loc anul trecut nu a fost eficienta si are efecte negative", a declarat ieri comisarul european pe Probleme Economice si Financiare, Joaquin Almunia. "Sper ca in viitorul apropiat nivelul taxelor va fi corelat cu cerintele marimii cheltuielilor publice. Daca nu, Romania va intampina dificultati", a adaugat Almunia. El a mentionat nevoia de a creste cheltuielile publice pentru imbunatatirea infrastructurii, intarirea sistemului educational si cofinantarea proiectelor europene. El s-a mai aratat ingrijorat de nivelul inflatiei si de deficitul contului curent. (Adrian Mihai)

PARTENERIAT. Oleoductul Constanta - Trieste ar putea fi urmat de un proiect similar, privind alimentarea cu gaze naturale. Ministrul italian pentru Afaceri Productive, Claudio Scajola, aflat intr-o vizita de doua zile in Romania, a facut acest anunt la finalul intalnirii cu ministrul roman al Economiei, Codrut Seres. Potrivit oficialului italian, ideea unui gazoduct pe ruta Trieste - Constanta este relativ recenta si va fi analizata la nivel de experti in cursul saptamanii viitoare. La 21 martie, Romania si Italia vor semna, alaturi de Slovenia, Croatia si Serbia, memorandumul de intelegere ce deschide calea construirii conductei de petrol. (Irina Cristea)

PRIVATIZARE. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va scoate la privatizare in perioada urmatoare cinci societati, printre care si producatorul farmaceutic Antibiotice Iasi. Infiintat in 1955, Antibiotice Iasi este unul dintre principalii producatori de medicamente din Romania. Directorul general al Antibiotice, Ioan Nani, a precizat ca valoarea de piata a societatii este de 130 de milioane de euro. Pana in prezent, potrivit informatiilor vehiculate pe piata, s-au aratat interesate de participarea la privatizarea Antibiotice producatorul Ozone Laboratories si firma canadiana Acic Pharmaceuticals.

×
Subiecte în articol: economic