x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

23 Feb 2006   •   00:00
AUTOSTRAZI PRIN PPP. Autostrada Bucuresti - Brasov ar putea fi construita fie cu bani de la buget, fie in parteneriat public privat (PPP), a declarat ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, la conferinta Constructor. "Colegii mei de la minister vor decide care va fi procedura, insa parerea mea este ca, daca se va alege varianta PPP, va dura mai mult pana vom demara lucrarile, avand in vedere actuala modificare a legislatiei. (Daniela Ivan)

LEGI NOI. Pachetul de legi privind creditul ipotecar a iesit in urma cu doua saptamani din Parlament si in urmatoarea luna sunt asteptate Normele de aplicare, care sunt in lucru la BNR si CNVM. "Cele patru legi au menirea sa-i ajute pe cetateni sa poata sa ia mai usor credite si vor mari cererea efectiva pentru constructii", a declarat Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei pentru buget, finante, banci din Camera Deputatilor. (D. I.)

TAXE. Produsele de carne de pasare din UE vor putea fi importate in Romania cu o taxa vamala de 45%, in limita unui contingent de 6.000 tone. In urma cu o saptamana, Guvernul a decis ca taxele vamale pentru importurile de carne de pui sa fie majorate de la 45% la 70%, nivel care va ramane in vigoare pe o perioada de sase luni, pana la 15 august inclusiv. Masura a fost acceptata de Comisia Europeana cu conditia ca Romania sa instituie, in paralel, cresterea contingentului tarifar de 6.000 tone. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: economic