x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

11 Feb 2006   •   00:00
INFLATIE-SURPRIZA. Majorarile de preturi la utilitati au reinflamat inflatia, care a depasit 1% in ianuarie si au determinat o reintoarcere a ratei anualizate de crestere a preturilor de consum spre 9%, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS). Pentru a atinge tinta de 6% (5% plus marja de 1%), pana la sfarsitul anului ar trebui sa avem o inflatie lunara de cel mult 0,44%. Anul trecut, cresterea lunara a preturilor a fost de 0,69%. Impact mare asupra inflatiei au avut tarifele la gaze naturale, care s-au marit cu 17,1%, si pretul energiei electrice, ce a fost majorat cu aproape 2%. (Adrian Mihai)

DAIANU, LA E-PROFIL. Profesorul de economie Daniel Daianu explica de ce banii care vor fi incasati din privatizarea BCR nu trebuie sa mearga in consum.

Un amplu interviu in care Daniel Daianu analizeaza de ce Guvernul a modificat strategia de privatizare a sectorului utilitatilor este difuzat in emisiunea E-Profil de astazi la Antena 3, de la ora 13:10. Puteti urmari, de asemenea, un dialog cu Bruno Landesberg, presedintele Sano, care isi dezvaluie ambitia de a construi in Romania o fabrica de dimensiunea celei care l-a facut milionar in Israel.

×
Subiecte în articol: economic