x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Feb 2006   •   00:00
DEPRECIERE. Pe piata interbancara, cursul de schimb a coborat puternic sub nivelul de 3,6 lei/euro, sub impactul unor vanzari mari de valuta, iar dealerii estimeaza o volatilitate si mai ridicata in sens descendent, pana la finele acestei saptamani, in absenta in-terventiei Bancii Centrale. Cursul de referinta anuntat de BNR a fost de 3,5875 lei/euro, in scadere cu 1,25 bani fata de sedinta precedenta. Nivelul reprezinta minimul ultimelor patru luni. Minimul preconizat pentru aceasta saptamana se situeaza in intervalul 3,55 -3,56 lei/euro. (Adrian Mihai)

PRIMARIA CAPITALEI. Sediul primariei Capitalei ar trebui inclus in seria celor 85 de cladiri cu risc seismic ridicat pentru a fi consolidat, a declarat ieri primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. El a spus ca a discutat cu ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sa aiba in vedere si preluarea Prefecturii in fostul sediu al Senatului unde se va muta ministerul, astfel incat birourile primariei sa fie mutate mai sus, iar cladirea consolidata. Videanu a precizat ca a cautat alt sediu pentru primarie, insa nu a gasit, deoarece municipalitatea a oferit un pret mic. (Iohanna Onaca Purdea)

AJUTOR DE STAT. Consiliul Concurentei a autorizat un ajutor de stat in valoare de peste 37 de milioane de lei noi (circa 10 milioane de euro), acordat de AVAS pentru restructurarea ICSH SA Hunedoara, societate care face parte din Grupul Tender. "Ajutorul de stat care a fost autorizat s-a bazat pe un plan de restructurare intocmit pentru perioada 2005-2009, care cuprinde restructurarea organizatorica, tehnologica, de mediu si financiara", se arata in comunicatul de presa transmis de consiliu. Societatea a fost privatizata la finele anului 2004, noul actionar majoritar devenind SIRD SA Timisoara, societate parte din grupul de societati controlate de SC TENDER SA Timisoara a omului de afaceri Ovidiu Tender. (Adrian Mihai)

×
Subiecte în articol: economic