x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

04 Feb 2006   •   00:00

4 februarie 2006

BASESCU, LA BURSA. Cotatiile actiunilor Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au scazut pentru a doua zi consecutiv ieri la Bursa de Valori Bucuresti, indicele BET - Fi, care le urmareste evolutia, pierzand 0,7%. Fata de valoarea de miercuri, scaderea indicelui a fost de aproape 1,5%. Miercuri, presedintele Basescu a acuzat "grupari de tip mafiot" ca "apara sau pun sub mantia nestiintei actiunile viguroase de a pune mana pe cat mai multe SIF-uri". O parte dintre brokeri a spus ca declaratia a contribuit la instabilitatea tendintei de crestere din ultimele saptamani. Altii cred ca problemele SIF-urilor sunt binecunoscute si prima interventie a sefului statului pe acest subiect "nu a produs mari efecte, dar nici nu a facut bine, pentru ca este deplasata daca nu este insotita de informatii concrete", spune un broker. (Adrian N. Ionescu)

CEL MAI BUN AN AL ROMPETROL. Dintr-o cifra de afaceri de 2,15 miliarde de dolari, Rompetrol Rafinare (RRC) a obtinut anul trecut un profit net de 80 milioane USD, de 13 ori mai mare fata de 2004. Rezultatul este cel mai bun an din istoria Rompetrol, in ciuda scandalurilor mediatice in care a fost implicat Dinu Patriciu (foto), presedintele Rompetrol. Vanzarile RRC reprezinta 92% din cifra de afaceri a Grupului Rompetrol. Comunicatul a fost difuzat ieri dupa inchiderea Bursei, dar operatorii anticipasera rezultatele, actiunile companiei fiind cele mai tranzactionate si inregistrand o crestere de 2,5% pana la 12,3 bani/ actiune. (Adrian N. Ionescu)

EVIDENTA ONLINE A ANGAJATILOR. Incepand cu 1 septembrie 2006, toti angajatorii vor fi obligati sa intocmeasca si sa completeze registrul de evidenta a angajatilor in format electronic, conform unei hotarari de Guvern adoptate in sedinta de ieri. Registrele in format foramty electronic trebuie transmise in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a acestei HG la inspectoratele de munca in a carui raza se situeaza sediile firmelor. In plus, angajatorul este obligat sa intocmeasca un dosar personal pentru fiecare angajat, dupa care, la cerere, sa ii elibereze o copie. Nerespectarea prevederilor de angajatori se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 2.000 RON si 5.000 RON. HG intra in vigoare la 1 septembrie 2006. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: economic