x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Ian 2006   •   00:00
LANSARI DE CARDURI. Banca Comerciala Romana (BCR) va lansa in acest an cel putin sase carduri co-branded, in colaborare cu firmele de retail din domeniul marfurilor si serviciilor, a declarat directorul Directiei Carduri a bancii, Ion Matei. Banca a emis pana acum astfel de carduri in colaborare cu Altex, Depozitul de Calculatoare si Ultra PRO Computers. "Cardurile co-branded sunt solutia de moment. Tendinta la nivel european este ca bancile sa lanseze carduri in colaborare cu marii retaileri", considera el.

TINTA. Obiectivele grupului farmaceutic Terapia Cluj-Napoca vor fi orientate in acest an pe depasirea pragului de 100 de milioane de dolari la vanzari, majorarea exporturilor si extinderea portofoliului de produse. Exporturile companiei ar urma sa avanseze cu 16%, la 13 milioane de dolari, comparativ cu nivelul consemnat in 2005. Grupul Terapia a fost format ca urmare a achizitiilor efectuate de compania Terapia anul trecut, respectiv preluarea producatorilor de medicamente Pharmaplant Biogalenica si Promedic.

DIFICULTATI. Autoritatile publice locale si firmele mici si mijlocii vor avea dificultati in asigurarea sumelor necesare cofinantarii proiectelor care vor fi sustinute prin programele de postaderare, reiese dintr-un studiu realizat de Institutul European din Romania. Potrivit autorilor, veniturile autoritatilor publice locale sunt conditionate de nivelul autonomiei fiscale, iar, pe de alta parte, capacitatea de imprumut este limitata, atat legal, cat si ca urmare a unei bonitati scazute, in contextul unor garantii de stat limitate.

CRESTERE. Romania va inregistra o crestere economica de 4,4% la finele acestui an, fata de 4,6% in 2005, in timp ce rata inflatiei va scadea de la 8,8% la 7,1%, conform estimarilor agentiei de evaluare Coface din Franta, mai putin optimiste decat previziunile Guvernului. Autoritatile de la Bucuresti nu au comunicat pana in prezent datele privind cresterea economica din 2005. Ministrul de stat Gheorghe Pogea a declarat insa recent ca avansul economic din 2005 a fost de 4,2-4,5%, in timp ce viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, a estimat o crestere economica de 4,5%-5% din PIB.

PRIVATIZARE. Compania Daewoo Mangalia Heavy Industries va achita 13,19 milioane de lei (3,6 milioane euro) pentru preluarea Santierului Naval Mangalia, detinut de MEC. Firma Daewoo Mangalia Heavy Industries a oferit pretul de pornire al licitatiei. Cumparatorul si-a asumat realizarea unui program de investitii pentru modernizarea si dezvoltarea Santierului Naval de minimum 3,5 milioane de euro, intr-o perioada de 3 ani.

×
Subiecte în articol: economic