x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

20 Ian 2007   •   00:00

DATORIE. Plafonul de indatorare publica externa a Romaniei in acest an va atinge 4,4 miliarde de euro, cu 100 milioane de euro peste nivelul aprobat pentru 2006, potrivit unui proiect de ordonanta de Guvern. Plafonul de indatorare publica interna propus pentru anul 2007 este de 19 miliarde de lei, circa 5,6 miliarde de euro. Pentru anul trecut a fost aprobat un plafon de indatorare publica interna de 9,6 miliarde de lei care, pana la data de 31 decembrie, a fost acoperit cu imprumuturi in proportie de 24,4%. (Daniela Ivan)

STOCURI DE CARNE. Producatorii care detineau in stoc la 1 ianuarie cantitati de peste 30 de tone de carne de porc sau peste zece tone de branza sunt obligati sa depuna la Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura o declaratie privind nivelul stocurilor la inceputul anului si in anii anteriori. Raportari trebuie sa depuna si producatori de carne de bovina, ovina si caprina, firmele din industria laptelui, producatorii de alcool, sucuri sau cereale.

IMPORTURI. Autoturismele din clasele mica si compacta s-au mentinut anul trecut pe primul loc in totalul vanzarilor de masini de import. Vanzarile de masini straine din clasa mica au ajuns in 2006 la 52.365 de unitati, in crestere cu 38,3% fata de anul 2005, in vreme ce segmentul masinilor din clasa compacta s-a extins cu 26,9%, la 50.748 de unitati, potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

PLAJE. Agentii economici interesati de inchirierea suprafetelor de plaja de pe Litoral vor putea sa participe la o noua licitatie in februarie. Caietele de sarcini se pot cumpara incepand din 1 februarie, de la sediul Directiei Apele Romane Dobrogea Litoral, data limita de depunere a ofertelor fiind 20 februarie. Cele 14 sectoare de plaja ramase neinchiriate anul trecut s-au impartit in suprafete mai mici, numarul acestora ajungand la 25, iar pretul pe metru patrat s-a redus cu 30%-40%.

×
Subiecte în articol: economic