x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Ian 2007   •   00:00
PAINE. Vanzarile de paine din Romania s-au cifrat anul trecut la circa 1,5 miliarde de dolari, un nivel apropiat de cel din 2005, cand piata a totalizat 1,45 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor. Segmentul "vedeta" din punct de vedere al evolutiei a fost cel de paine ambalata, care a avansat cu aproape 70%, pana la vanzari de 181,6 milioane de dolari. In schimb, painea simpla neambalata a scazut usor in preferintele consumatorilor, ramanand totusi cea mai cautata. Daca in 2005 vanzarile pe acest segment al pietei au ajuns la 1,34 miliarde de dolari, anul trecut ele au coborat cu 2%, la 1,32 miliarde de dolari.

PRIVATIZARE. Grupul franco-german Eurocopter este singurul care a depus, la data de 14 decembrie 2006, oferta pentru privatizarea constructorului de elicoptere IAR Brasov. Compania a semnat un contract cu Jandarmeria Franceza pentru achizitia a 37 de aparate EC 135, dintre care 12 prin comanda ferma, iar 25 prin oferta optionala. Acest tip de elicopter este inclus in oferta Eurocopter pentru modernizarea flotei de elicoptere din Romania, in conformitate cu cele mai inalte standarde de calitate si siguranta din domeniu. In prezent, aparatele EC 135 sunt folosite de 50 de servicii de salvare din 20 de tari.

INVESTITIE. Compania franceza Saint-Gobain a inaugurat ieri la Calarasi o fabrica de sticla plata pentru uz industrial in care a investit 100 de milioane de euro. Aici se vor produce zilnic 600 de tone de sticla pe zi, estimandu-se atingerea unei cifre totale de 200.000 de tone anual. Compania franceza va finaliza in martie, la Ploiesti, constructia unei fabrici de vata de sticla, in urma unei investitii de 33 de milioane de euro, potrivit directorului general al grupului, Pierre-Andre de Chalendar. Compania va construi anul viitor o linie de productie a parbrizelor, principalul potential client fiind grupul Renault. (Iohanna Onaca Purdea)

×
Subiecte în articol: economic