x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Ian 2007   •   00:00
PROIECT. Prima intabulare si taxele de succesiune pentru terenuri ar putea fi suportate de la bugetul de stat, Ministerul Agriculturii urmand sa elaboreze un proiect legislativ in acest sens, a declarat ministrul Agriculturii, Dan Motreanu. "Ministerul Finanatelor nu a facut inca un calcul, sa vedem ce suma ar fi de utilizat in acest sens. Proiectul este necesar pentru urgentarea restituirii proprietatilor, fara de care nu putem accesa multe din fondurile europene", a spus Dan Motreanu.

RETROCEDARI. Terenurile aflate in administrarea Agentiei pentru Domeniile Statului (ADS) si revendicate de proprietari vor fi transferate in administrarea primariilor, a declarat ministrul Agriculturii, Dan Motreanu. "O mare parte din terenurile administrate de ADS vor trece in proprietatea primariilor, iar institutia va ramane cu suprafetele nerevendicate", a spus ministrul. ADS are in patrimoniu o suprafata de circa 516.000 de hectare.

BRM PROTEST. Bursa Romana de Marfuri apreciaza ca OPCOM nu poate fi numita bursa a energiei atat timp cat nu respecta legislatia in vigoare, iar tranzactionarea energiei intr-un cadru stabilit prin acte administrative nu poate fi impusa beneficiarilor sistemului. "OPCOM a aparut ca urmare a unui proces administrativ de restructurare a CONEL, care centraliza o mare parte a sistemului energetic national, si nu este in nici un caz rezultatul activitatii participantilor la piata cum este cazul unei burse de marfuri", se arata intr-un comunicat al BRM. Reprezentantii BRM precizeaza ca se refera strict la piata contractelor bilaterale, nu la piata zilei urmatoare (PUZ), constituita in conformitate cu cerintele de siguranta ale sistemului energetic national. Principalele minusuri ale pietei OPCOM sunt cauzate de: absenta procedurilor de tranzactionare publice; imposibilitatea negocierii directe a preturilor intre cumparatori si vanzatori; lipsa de transparenta a operatiunilor de stabilire a pretului.

×
Subiecte în articol: economic