x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

06 Iun 2005   •   00:00

  • 7 iunie 2005
  • FACILITATI PENTRU VIZE. Oamenii de afaceri si turistii chinezi vor facilitati in acordarea vizelor. Xu Jian, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Populare Chineze in Romania, considera ca birocratia este prea mare in ceea ce priveste acordarea vizelor. In prezent, in Romania traiesc circa 4.100 de chinezi, care au investit in fabrici de prelucrare a lemnului, de tigari, de asamblare a bicicletelor si au infiintat foarte multe societati comerciale. (Elena Stan)

    EURO. Economistul-sef al Bancii Centrale Europene (BCE), Otmar Issing, a afirmat ca nu este exclusa o reducere a ratei de referinta a dobanzii, in conditiile inrautatirii climatului economic in zona euro.
    Issing a declarat publicatiei germane Handelsblatt ca strategia de politica monetara a bancii nu exclude o astfel de masura. Atat Issing, cat si presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, au refuzat sa spuna daca membrii Consiliului de conducere a bancii au discutat saptamana trecuta despre reducerea dobanzilor, fapt care a produs confuzie in randul analistilor. Joia trecuta, BCE a decis sa mentina neschimbate ratele dobanzilor, la minimul istoric de 2%. Anterior, Trichet a exclus posibilitatea unei reduceri, despre care a afirmat ca nu ar face decat sa inrautateasca lucrurile.

    ×
    Subiecte în articol: economic