x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

26 Oct 2006   •   00:00
TRANZACTIE - Palatul CEC a ajuns la Primarie
Palatul CEC si terenul aferent trec in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, conform HG 1.465 din 18 octombrie 2006. Ministerul Finantelor trebuie sa vireze pentru acest transfer o suma de maximum 17,787 de milioane de euro, iar Primaria va pune la dispozitia CEC un teren de 2.700 de metri patrati, pentru construirea unui nou sediu. Cu toate astea, CEC isi va pastra dreptul asupra imaginii "Palatului CEC" pe o perioada de 20 de ani. (Elena Stan)

AgriculturA - Aderarea inchide fabrici de zahar
Ministerul Agriculturii va stabili saptamana viitoare cota de zahar care va reveni fiecarei fabrici din Romania dupa aderare si implicit numarul fabricilor care vor fi inchise. "Problema este ca productia de zahar din sfecla pe care Romania are dreptul sa o realizeze este mult mai mica in raport cu capacitatea reala a fabricilor de zahar, si acest fapt va duce la inchiderea unor unitati", a declarat Ion Armenean, presedintele Patronatului Producatorilor de Zahar.

PREMIERA - Congresul Auditorilor Financiari
Primul congres international al Camerei Auditorilor Financiari se desfasoara astazi si maine in incinta Hotelului Athenee Palace Hilton din Capitala. Evenimentul isi propune sa abordeze probleme de interes pentru activitatea de audit din Romania in concordanta cu evolutiile profesiei la nivelul UE. Pe parcursul dezbaterilor se va discuta despre Codul privind conduita etica si profesionala, crearea organismelor de supraveghere publica si acordurile de reglementare dintre statele membre. (Daniela Ivan)

PENSII PRIVATE. Unicredit Group si Banca Comerciala Romana Asigurari de Viata intentioneaza sa intre pe piata pensiilor private incepand de anul viitor, cand legislatia care reglementeaza piata va fi aprobata, au anuntat reprezentantii bancilor. "Actul constitutiv a fost modificat. Speram ca, pana la finele anului, sa obtinem autorizarea", a spus Danut Bunea, vicepresedintele BCR, prezent la Forumul Sud-Est European, organizat de Euromoney, in Croatia. Decizia de autorizare a fondului de pensii facultative va fi eliberata de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

CARBURANTI. Grupul Rompetrol (TRG) a realizat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri consolidata de 4,28 miliarde de dolari, mai mult decat dublul celei din perioada similara a anului trecut, apropiindu-se de tinta de 6 miliarde, stabilita pentru acest an, potrivit vicepresedintelui TRG, Adrian Petrus. Totusi, atat grupul, cat si Rompetrol Rafinare, principala componenta a acestuia, au inregistrat pierderi, explicate de oficiali prin deprecierea dolarului fata de euro si prin dispoportia dintre pretul titeiului cumparat si preturile carburantilor vanduti. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic