x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

19 Oct 2006   •   00:00
RECOMANDARE. Cresterea salariului minim pe economie cu 18%, la 390 lei in 2007, nu este conforma cu obiectivul privind tinta de inflatie pentru anul viitor, afirma expertii Fondului Monetar International (FMI). "Fondul indeamna autoritatile romane sa aprobe cresteri moderate ale salariului minim si ale salariilor in societatile de stat", se arata intr-un document al FMI. Avand in vedere cresterea numarului de angajati in sectorul de stat, este nevoie de o revizuire atenta a politicii de recrutare, sustin analistii FMI.

FOTO DIGITAL. Piata mondiala a aparatelor foto digitale va depasi in acest an pragul de 1 miliard de unitati vandute. Daca in 1997, se vindeau la nivel global 64 de milioane de aparate foto analogice, in 2006 numarul acestora atinge nivelul de 12 milioane unitati, a declarat ieri Ondrej Typolt, manager Olympus pe Europa de Sud-Est. Olympus a lansat ieri in Romania 12 modele de aparate foto compact si un D-SLR. (Alexandru Radescu)

ROMTELECOM, DISCRIMINAT. Conducerea RomTelecom sustine ca actuala legislatie a provocat un dezechilibru pe piata telecom si impiedica RomTelecom sa concureze pe baze de egalitate cu operatorii de telefonie mobila si cablu TV. RomTelecom se considera nedreptatita de faptul ca alti operatori pot oferi subventii incrucisate tinand costul pentru telefonia fixa sub preturi pentru a-si largi cota de piata. Migrarea clientilor RomTelecom catre alte companii, reprezinta o pierdere si pentru statul roman, care este actionar al companiei. Scaderea profitului RomTelecom inseamna inclusiv scaderea valorii actiunilor statului la companie.

PRIVATIZAREA CEC. Comisia de Privatizare a CEC a finalizat memorandumul privind contractul final de vanzare a bancii, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. El a mai spus ca singura problema o reprezinta modalitatea in care statul ar putea sa isi pastreze participatia de 25% din CEC, dupa finalizarea privatizarii. Memorandumul pentru finalizarea privatizarii CEC propune Guvernului patru variante pentru pachetul rezidual care va ramane in proprietatea statului, printre optiuni figurand si interzicerea dreptului castigatorului de a realiza fuziunea bancii preluate cu sucursala detinuta deja in Romania. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic