x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Infrastructura - Alte planuri pentru autostrazi

Infrastructura - Alte planuri pentru autostrazi

de Elena Stan    |    09 Feb 2007   •   00:00
Infrastructura - Alte planuri pentru autostrazi

Pentru a construi circa 1.800 de kilometri de autostrada in perioada 2007-2013, Romania are nevoie de aproximativ 13 miliarde de euro, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor.

Pentru a construi circa 1.800 de kilometri de autostrada in perioada 2007-2013, Romania are nevoie de aproximativ 13 miliarde de euro, a declarat Radu Berceanu (foto), ministrul Transporturilor.

Conform datelor transmise de minister, anul acesta vor fi dati in folosinta 15,2 km de autostrada, reprezentand centura Pitestiului. Berceanu a modificat recent programul de constructie a autostrazilor, prin schimbarea surselor de finantare pentru unele tronsoane, acordarea unui rol important concesiunilor si reducerea termenelor de finalizare a investitiilor.

"Autostrazile prioritare pentru UE vor fi construite cu bani europeni, cele cu trafic foarte mare vor fi date in concesionare, iar cele care ne intereseaza pe noi vor fi facute cu bani de la buget, dar nu cu bani pe care ii are in fiecare an bugetul, ci prin fonduri atrase de Ministerul Finantelor, care vor fi achitate in 15-20 de ani", a explicat Radu Berceanu. El a spus ca va incerca sa concesioneze autostrazile pe perioade de 25-30 de ani prin licitatii internationale.

Ministrul s-a declarat nemultumit de ritmul in care compania americana Bechtel lucreaza la Autostrada Transilvania (Brasov - Bors), lucrarile urmand sa se finalizeze din aceasta cauza in 2017, si nu in 2013, asa cum prevede contractul.

×
Subiecte în articol: economic