x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Integrare - Intarzieri in domeniul sanitar-veterinar

Integrare - Intarzieri in domeniul sanitar-veterinar

13 Iun 2005   •   00:00
Integrare - Intarzieri in domeniul sanitar-veterinar

Domeniul sanitar-veterinar este "cel mai sensibil" in privinta integrarii europene. Romania mai are de tradus si implementat inca 600 de acte normative si legi ale UE, a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Domeniul sanitar-veterinar este "cel mai sensibil" in privinta integrarii europene. Romania mai are de tradus si implementat inca 600 de acte normative si legi ale UE, a anuntat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur (foto).

"Din pacate, se vine cu o intarziere din urma pe care noi, in momentul de fata, suntem pregatiti sa o rezolvam, sa o recuperam, insa, cu toate acestea, mai sunt multe de facut. In domeniul acquis-ului comunitar, Autoritatea Sanitar-Veterinara are doar noua oameni care se ocupa de asa ceva si nici spatii suficiente", a spus ministrul Agriculturii. El a precizat ca, o data cu trecerea Autoritatii Sanitar-Veterinare in coordonarea Ministerului Agriculturii, a luat masuri zilnice de a monitoriza aceste aspecte, aratand ca au fost pregatite spatii in cladiri nou-amenajate si ca vor fi angajati noi salariati pentru a se recupera restantele in acest domeniu.
Flutur a spus ca inregistrarea animalelor este un proces in intarziere din cauza ca se afla pe rolul instantelor procese privind modul in care, in timpul fostei guvernari, au fost atribuite prin licitatii efectuarea de astfel de actiuni. "Din pacate, amanarea pronuntarii Justitiei ne creeaza probleme de calendar de aderare. Exista pericolul chiar de a fi pusa in aplicare clauza de salvgardare daca nu rezolvam aceste restante", a spus Flutur.

×
Subiecte în articol: economic