x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investitie Renault - Fabrica de cutii de viteze la Pitesti

Investitie Renault - Fabrica de cutii de viteze la Pitesti

de Eugenia Mihalcea    |    23 Iul 2005   •   00:00
Investitie Renault - Fabrica de cutii de viteze la Pitesti

Renault va investi 215 milioane euro pentru a construi la Pitesti o fabrica de cutii de viteze, care va produce 2.000 de unitati pe zi, a declarat joi Francois Fourmont, seful operatiunilor grupului francez in Europa de Est.

Produsele noii fabrici Renault vor fi destinate integral exportului, fiind vizate Franta, Japonia, Mexic, Turcia, Marea Britanie si Coreea de Sud. Cutiile de viteze vor echipa autoturisme sub toate marcile aliantei Renault-Nissan (Nissan, Renault si Samsung).

CIFRE. Constructorul francez a estimat ca fabrica de la Pitesti va avea in 2008, primul an de functionare, vanzari de 128 milioane de euro si va asigura 650 de locuri de munca. Fabrica va functiona intr-o cladire cu o suprafata de 3.500 de metri patrati, pe platforma industriala de la Pitesti. Proiectul va beneficia de un ajutor de stat in valoare de circa 17% din totalul investitiei, avizat deja de Consiliul Concurentei.

Fourmont a mentionat ca operatiunile derulate pe piata romaneasca de Renault - activitatea Automobile Dacia, fabrica de cutii de viteze si centrul de colectii CKD - vor asigura in 2008 o cifra de afaceri de peste doua miliarde de euro. Investitiile Renault la Pitesti se ridica in prezent la circa 700 de milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic Renault