x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ion Ariton: Ministerul nu va mai scoate la privatizare pachetele de la Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz

Ion Ariton: Ministerul nu va mai scoate la privatizare pachetele de la Nuclearelectrica, Transgaz şi Romgaz

de Daniel Ionaşcu    |    17 Noi 2011   •   14:02

Nu trece ziua fara s-apara cate o contradictie la nivel guvernamental. Dupa ce ministrul Economiei Ion Ariton l-a demis saptamana trecuta pe Victor Cazana de la conducerea Oficiului Participatiilor Statului sI Privatizarii in Industrie (OPSPI) pe motiv ca a intarziat privatizarile, oficialul s-a mai sucit o data pe calcaie sI a anuntat ca nu va mai vinde pe bursa pachetele de 10% din Nuclearelectrica sI cate 15% din Romgaz sI Transgaz. Ramane, insa, in carti listarea a 15% din Transelectrica.

“In plus, statul intentioneaza sa scoata la vanzare pachete minoritare de 15% din mai multe companii pe care le detine, dar acesta nu este cazul societatilor Nuclearelectrica, Transgaz si Romgaz. Ariton a precizat insa ca Guvernul este dispus sa scada participatia sub 50% in cazul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, avand in vedere ca acesta este <>', se arata intr-un comunicat primit de la compania Links Associates, care vorbeste in numele ministrului. Potrivit comunicatului in cauza, Ariton a facut declaratiile respective la postul de televiziune Monney Channel.

'Suntem pregatiti sa scoatem pachete minoritare de 15%. Si la Transelectrica vrem sa scoatem un pachet de 15% . Noi avem un program, dar daca ceea ce ne propunem nu va fi atins, nu ne obliga nimeni sa vindem pachetele minoritare, avem exemplul Petrom care a fost considerat un esec', a declarat ministrul Economiei.

Pachetele de la Transgaz, Nuclearelectrica sI Romgaz au fost negociate cu Fondul Monetar International (FMI) sI se afla trecute in scrisoarea de intentie convenita cu institutiile internationale.

Hidroelectrica va avea primul manager privat
Hidroelectrica va fi prima companie care va avea parte de management privat, iar acest lucru se va intampla cel mai tarziu in februarie 2012, a mai declarat Ariton, conform comunicatului.

Potrivit ministrului, Guvernul se afla in plin proces de numire a managerilor privati la companiile de stat cu probleme, acestia urmand sa inceapa munca in primele luni ale anului viitor. 'As vrea sa incepem cu Hidroelectrica, care a avut si are un potential foarte bun. Hidroelectrica trece printr-o situatie foarte delicata.', a spus Ariton. O alta companie de stat in dificultate, potrivit ministrului, este Oltchim.

×