x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jeffrey Franks: "Capacitatea guvernului de a creşte lefurile depinde de reducerea în continuare a numărului de personal"

Jeffrey Franks: "Capacitatea guvernului de a creşte lefurile depinde de reducerea în continuare a numărului de personal"

de Agerpres    |    Elena Stan    |    22 Oct 2011   •   21:00
Jeffrey Franks: "Capacitatea guvernului de a creşte lefurile depinde de reducerea în continuare a numărului de personal"

O misiune a FMI, UE si Bancii Mondiale se va afla in Romania in­cepand de maine si pana pe 7 no­iembrie, pentru evaluarea po­liticilor bugetare. Discutiile cu mi­siunea de evaluare a acordului preventiv privind constructia bugetului pe 2012 pornesc de la o prognoza de crestere economica de 2,3%-2,5% si un deficit bugetar in 2012 in limita a 3% din PIB.

In cazul in care deficitul va de­pasi tinta de 3% din PIB, din cauze externe, se ia in calcul si posibilitatea ca Romania sa solicite dero­gare din partea consiliului de ministri ECOFIN. Reducerea deficitului bugetar la sub 3% anul viitor este asumata de Guvern in acordul cu FMI si Uniunea Europeana, fiind si o conditie de inchidere a proce­durii de deficit excesiv inceputa de CE impotriva Romaniei in 2009. Jeffrey Franks (foto), seful misi­u­nii FMI in Romania, a precizat ca in ceea ce priveste atingerea tintei de de­ficit bugetar de 3% pentru 2012, autoritatile si-au pastrat hotararea ferma de a respecta acordul. Pre­se­­din­tele Traian Basescu a de­cla­rat, sambata, ca Romaniei ii va fi foarte greu sa sustina financiar un de­ficit bugetar de 3% din cauza do­­banzilor foarte mari care se percep la finantare. 'Toate analizele pe care le-am facut ne arata ca, da­­to­rita conditiilor de crestere a cos­tului finantarii, practic ar fi ex­trem de greu sa sustinem financiar un deficit de 3%, datorita do­banzilor foarte mari care se percep acum la credite si datorita lipsei banilor', a afirmat el.

×