x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie La ce valoare se ridică cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță CASCO în 2021

La ce valoare se ridică cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță CASCO în 2021

19 Iul 2022   •   13:41
La ce valoare se ridică cea mai mare despăgubire plătită pe o poliță CASCO în 2021

Cea mai mare despăgubire prin CASCO s-a ridicat la circa 500.000 de lei în 2021. Valoarea totală a celor mai mari 10 daune plătite a fost de peste 5 milioane de lei, arată o analiză UNSAR.

Despăgubirea de peste 500.000 de lei a fost plătită pentru un accident rutier.  De asemenea, din primele 10 cele mai mari daune achitate prin polițele CASCO, șase au fost ca urmare a accidentelor de circulație, trei din cauza unor incendii și una cauzată de inundații. 

Plățile totale prin CASCO s-au ridicat la mai mult de 2 miliarde de lei în 2021, cu 10% mai mari față de anul precedent, potrivit datelor ASF.  Anul trecut au fost încheiate peste un milion de polițe CASCO. 

"În ciuda speculaţiilor unei asociaţii care nu are competenţe de specialitate şi care pare a urmări să inducă un sentiment de neîncredere la nivelul societăţii vizavi de conceptul de asigurare, sistemul de asigurări auto este alături de români atunci când neprevăzutul se produce. Statisticile arată că asigurătorii din România au achitat, în medie, în fiecare zi a anului trecut, despăgubiri de peste un milion de euro pentru daunele CASCO şi aproape 2 milioane de euro pentru daunele aferente poliţelor RCA", arată UNSAR.

Uniunea atrage atenția că orice fel de dezbatere publică cu privire la sectorul asigurărilor auto şi la funcţionarea instituţiilor asociative ale acestuia ar trebui să plece de la datele oficiale ale autorităţilor publice care au atribuţii cu privire la piaţa asigurărilor şi nu de la speculaţiile unor entităţi private interesate care pot induce opinia publică în eroare.
"În acest context dificil pe care îi traversăm, trebuie să dăm cu toţii dovadă de responsabilitate. O asigurare este cu atât mai importantă acum", au adăugat aceştia.

UNSAR s-a înființat în 1994 și reprezintă 20 de companii în domeniu, care dețin circa 90% din piața locală de asigurări. UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe din 2007. 

×
Subiecte în articol: casco