x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Legume de 12 milioane euro

Legume de 12 milioane euro

de Iohanna Onaca Purdea    |    13 Iul 2005   •   00:00
Legume de 12 milioane euro

Piata bucuresteana a distributiei de fructe si legume se largeste printr-o noua investitie intr-un centru logistic, intins pe 7,5 hectare. Distribuitorii si comerciantii de fructe si legume se vor putea aproviziona, din noiembrie, de la un nou centru logistic pentru fructe si legume, amplasat pe Soseaua Bucuresti-Urziceni. Complexul, realizat de SU Market SRL, membra a grupului turc SU Group, va fi construit pe o suprafata de 7,5 hectare si va dispune de 11 module de depozitare, cu 125 de standuri. Constructia centrului, a carui valoare totala se ridica la circa 12,7 milioane de euro, a demarat luna aceasta si se preconizeaza sa fie finalizata in noiembrie. Din valoarea totala, 700.000 de euro reprezinta pretul terenului, achizitionat de firma turca in 2003.

FACILITATI. Fiecare stand va fi dotat cu birouri, grupuri sanitare si cate o camera frigorifica de 93 de metri patrati, cu o capacitate de aproape 400 de metri cubi. Parcarea poate gazdui 250 de TIR-uri, iar centrul este prevazut cu punct vamal, punct de control fito-sanitar, supermarket. Complexul va gazdui si trei filiale de banci, un centru de schimb valutar si un fast-food.

ZONA. Spatiile centrului situat in zona Soselei Bucuresti-Urziceni vor fi inchiriate sau cumparate de firme din Turcia, Grecia sau Italia. "Ne intereseaza sa fie prezenti, cu desfacerea produselor, si producatori romani. Cred ca 25-30% vor fi romani", a declarat Eduard Uzunov, directorul general al Regatta, promotorul proiectului. Compania turca este interesata sa mai deschida si alte astfel de centre in Romania, insa deocamdata analizeaza piata. Volumul de fructe si legume importate din Turcia acopera circa 70% din necesarul pietei romanesti.

CONCURENTA
In Bucuresti exista, in acest moment, inca trei centre pentru vanzarea en gros a fructelor si legumelor, dar numai doua indeplinesc conditiile asemanatoare cu cele pe care le va avea complexul SU Market. Acestea sunt centrul Unirea-Voluntari si cel din Militari, insa suprafetele lor sunt cam la jumatate fata de noua investitie a companiei turcesti. Un alt depozit mare de unde se pot aproviziona distribuitorii bucuresteni este Piata de Gros Berceni, insa aici se comercializeaza si alte produse in afara celor alimentare.

×
Subiecte în articol: economic