x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitaţie anulată pentru păpuşile cu handicap

Licitaţie anulată pentru păpuşile cu handicap

de Elena Stan    |    10 Noi 2010   •   00:00

Ministerul Educaţiei a renunţat la dotarea grădiniţelor cu păpuşi de diferite rase şi dizabilităţi după ce la cele două licitaţii organizate până în prezent au fost refuzate ofertele depuse de companiile participante. Costel Bîrsan, specialistul în achiziţii publice din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a declarat pentru Jurnalul Naţional că licitaţia pentru desemnarea câştigătorului privind livrarea lotului de păpuşi a fost anulată.

"O condiţie mai greu de îndeplinit de cei care au depus oferte a reprezentat-o livrarea celor 13.000 de păpuşi în 40 de zile. Licitaţia cu privire la livrarea păpuşilor a fost anulată, însă pentru celelalte loturi se află în desfăşurare. Este greu de crezut că păpuşile vor putea ajunge anul acesta în grădiniţe, având în vedere că au fost organizate deja două licitaţii la care nici una dintre ofertele depuse nu a fost acceptabilă", a spus Bîrsan. Până la expirarea termenului de depunere a ofertelor, luni, 11 octombrie 2010, au depus oferte următoarele companii: SC Novaintermed SRL, SC CD Press SRL, SC Histria International SRL, SC Decorint SA, SC Tipografia Everest SRL, SC Editura Herra SRL, SC Roxicom SRL, toate din România, precum şi Batuhan Grup, din Turcia. S-au primit oferte pentru toate cele cinci loturi.

Prin acest proiect, fiecare din cele 12.577 de grădiniţe de la noi din ţară urma să fie dotată cu 12.577 de păpuşi cu dizabilităţi şi cu un număr asemănător de păpuşi de diferite rase. De asemenea, ministerul doreşte să achiziţioneze tot câte 12.577 de truse medicale de jucărie, vehicule de jucărie, jucării adecvate activităţilor de tip casnic, precum şi diverse jucării, cum ar fi: aragaz, frigider, maşină de spălat rufe, fier de călcat şi aspirator. Ministerul Educaţiei alocase un buget de 9.306.980 de lei pentru dotarea grădiniţelor cu materialele didactice menţionate mai sus.

×
Subiecte în articol: economic