x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Licitație pentru concesionarea a mii de hectare agricole din Delta Dunării

Licitație pentru concesionarea a mii de hectare agricole din Delta Dunării

31 Ian 2020   •   13:49
Licitație pentru concesionarea a mii de hectare agricole din Delta Dunării
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va scoate la licitaţie, în vederea concesionării, o suprafaţă totală de 4.435 de hectare aflate în amenajări agricole din Pardina şi Ostrov Tătaru, Delta Dunării, a declarat reprezentantul instituţiei, Nicuşor Condrat.

Situaţia amenajărilor agricole aflate în litigiu a fost prezentată consilierilor judeţeni, după o interpelare adresată de reprezentanţii PNL.
"Urmează să fie scoase la licitaţie trei loturi de teren din amenajarea agricolă Pardina şi un lot de 1.410 hectare în Ostrov Tătaru", a menţionat Condrat.

El a mai spus că cele trei loturi care vor fi scoase la licitaţie după ce autoritatea judeţeană a câştigat unele procese cu societăţile care acum doi ani, la expirarea contractelor cu CJ, au refuzat să pună terenurile la dispoziţia autorităţilor, au suprafeţe de 545 de hectare, 1.197 de hectare şi 1.283 de hectare.

La sfârşitul lunii septembrie a anului 2018, consilierii judeţeni au aprobat scoaterea la licitaţie a peste 4.100 de hectare de teren pe care le administrează în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării ca amenajări agricole.

Una dintre suprafeţele scoase la licitaţie se află în zona Sireasa, iar proprietarul societăţii, care a concesionat în urmă cu peste 20 de ani amenajările din această zonă, se numără printre persoanele fizice şi juridice care în urmă cu un an au refuzat să elibereze terenurile la finele contractelor de concesiune, litigiul fiind pe rolul instanţelor de judecată.

CJ administrează terenuri agricole şi piscicole situate în Rezervaţie în suprafaţă totală de 71.292 de hectare. Din această suprafaţă, CJ avea concesionate, în urmă cu un an, 32.196,91 de hectare din amenajări agricole şi 34.912,35 hectare din amenajările piscicole.

O situaţie făcută publică pe site-ul autorităţii judeţene arată că, în anul 2017, CJ Tulcea a încasat din concesionarea amenajărilor agricole din Deltă suma de 3.748.791,77 de lei.

AGERPRES

×