x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Linişte pentru primăriile falimentare: Primesc bani de la Guvern!

Linişte pentru primăriile falimentare: Primesc bani de la Guvern!

16 Aug 2009   •   00:00

Primăriile care şi-au epuizat fondurile pentru cheltuielile de funcţionare vor primi, la prima rectificare bugetară, banii necesari pentru a-şi continua activitatea, a declarat, duminică, la Buşteni, ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica.



"La prima rectificare, care se va efectua în regim de urgenţă, vrem să alocăm fondurile necesare pentru ca să deblocăm situaţia acestor primării, şi dau acest semnal pentru ca oamenii să fie liniştiţi, şi este valabil şi pentru consiliile judeţene. De asemenea, s-a discutat despre alocări de fonduri pentru drumurile judeţene. Se fac eforturi acum pentru identificarea sumelor care să fie alocate pentru reabilitarea drumurilor judeţene", a spus Dan Nica, citat de Agerpres. El a precizat că un număr important de primării se află, în acest moment, în imposibilitate de funcţionare, din cauza că şi-au epuizat resursele pentru plata salariilor şi pentru cheltuieli cu asigurarea funcţionării unei localităţi.

Nica a menţionat că, prin această reformă, fiecare autoritate locală va beneficia de un fond separat de cheltuieli pentru funcţionare, cât şi de unul pentru dezvoltare. Executivul ar urma să facă o rectificare bugetară în trimestru al treilea al acestui an.

Aceasta ar fi a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din luna aprilie. Guvernul a aprobat atunci o rectificare bugetară care prevedea un deficit bugetar de 4,6 la sută din Produsul Intern Brut, faţă de 2 la sută iniţial, bugetul public fiind fundamentat acum pe o scădere economică de patru la sută şi un PIB de 531,25 miliarde lei.

×
Subiecte în articol: economic