x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Listarea acţiunilor Romtelecom, amînată pentru 2009

Listarea acţiunilor Romtelecom, amînată pentru 2009

de Veronica Micu    |    12 Aug 2008   •   00:00
Listarea acţiunilor Romtelecom, amînată pentru 2009

14:00 • Potrivit ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely, listarea Romtelecom la bursă va avea loc anul viitor, nu în 2008, aşa cum a fost prevăzut iniţial, ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare.

Potrivit ministrului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Karoly Borbely, listarea Romtelecom la bursă va avea loc anul viitor, nu în 2008, aşa cum a fost prevăzut iniţial, ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare.

PROCES. "Vrem să listăm acţiunile Romtelecom, unde statul deţine 45%, în primăvara 2009, la un preţ bun", a afirmat, astăzi, Borbely. El a adăugat că în termen de o lună şi jumătate va fi semnat contractul cu consultantul la privatizarea Romtelecom. "Caietul de sarcini a fost finalizat de consultantul juridic (casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, n.r.), iar în perioada următoare vom semna un contract şi cu consultantul de privatizare", a spus oficialul. În aprilie, Ministerul Comunicaţiilor a anunţat că a selectat Boştină şi Asociaţii pentru a acorda asistenţă juridică instituţiei şi în procesul de listare a Romtelecom, casa de avocatură urmînd să întocmească documentele de selectare a consultantului şi a brokerului pentru începerea tranzacţionării la bursă a companiei, parte a grupului elen OTE. Ministerul Comunicaţiilor a anunţat, în luna februarie, că va angaja o casă de avocatură care să ajute instituţia să întocmească un caiet de sarcini pentru licitaţia de selectare a consultantului în vederea lansării unei oferte publice de vînzare pe piaţa de capital a unui pachet de acţiuni reprezentînd cel mai probabil 10% din participaţia statului la Romtelecom. Instituţia ia în calcul listarea Romtelecom atît pe Bursa de Valori Bucureşti, cît şi pe una dintre pieţele internaţionale de capital. Decizia şi momentul listării vor fi anunţate după prezentarea unui studiu de către consultant, care va viza atât evoluţia performanţelor operatorului de telefonie, cât şi conjunctura de ansamblu a pieţei de capital naţională şi a pieţelor internaţionale. Karoly Borbely afirma, în luna februarie, că listarea la bursă a Romtelecom se va produce, în varianta optimistă, în octombrie-noiembrie 2008. "Termenul pe care l-am stabilit era optimist, dar realizabil. Sectorul telecomunicaţiilor era unul dintre cele mai interesante din Europa Centrală şi de Est. Strategia care a stat la baza declaraţiei a fost aceea ca impactul asupra economiei va fi unul important", a mai spus astăzi Borbely. Statul român a mai încercat să listeze un pachet de acţiuni deţinut la Romtelecom şi în toamna anului 2006. În acest sens, Ministerul Comunicaţiilor a semnat cu Credit Suisse Securities şi IEBA Trust, în august 2006, un contract de consultanţă şi servicii financiare pentru finalizarea privatizării operatorului de telefonie fixă. Procesul nu a mai avut loc deoarece Romtelecom a trecut printr-un proces de restructurare a activităţilor.

×
Subiecte în articol: economic romtelecom