x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Liviu Voinea: "Impactul creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de scăderea preţului ţiţeiului"

Liviu Voinea: "Impactul creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de scăderea preţului ţiţeiului"

de Mediafax    |    28 Noi 2013   •   17:23
Liviu Voinea: "Impactul creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de scăderea preţului ţiţeiului"

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a declarat că prognozele specialiştilor arată că preţul internaţional al ţiţeiului va continua să scadă, astfel că, în consecinţă, impactul eventual al creşterii accizei la carburanţi va fi compensat de aceast scădere.

Voinea a precizat că detensionarea unor puncte de conflict politic, în special pe relaţia cu Iranul, pe de altă parte, a făcut în ultimele săptămâni ca preţul internaţional al ţiţeiului să scadă semnificativ.

"Şi prognozele specialiştilor sunt că acesta va continua să scadă. Deci va compensa eventualul impact al creşterii acciziei. Sunt două componente ale preţului la pompă - cotaţia internaţională a ţiţeiului şi impozitele. Dacă impozitele cresc un pic, ele sunt compensate pe viitor - aşa arată toate tendinţele internaţionale - de scăderea cotaţiei pe piaţa internaţională", a spus Voinea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

×
Subiecte în articol: liviu voinea acciza carburanti