x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Marks & Spencer respinge preluarea

Marks & Spencer respinge preluarea

05 Iun 2004   •   00:00

Philip Green a prezentat un proiect de oferta de 9 miliarde lire sterline (16 miliarde dolari) pentru cumpararea retelei de distributie Marks & Spencer.

Investitorii insa au privit fara entuziasm propunerea si actiunile M&S au scazut cu peste 4%. Green - proprietarul miliardar al retelelor de distributie de articole vestimentare Top Shop si Dorothy Perkins - a precizat ca a reunit o finantare de 9 miliarde lire sterline (incluzand 1,05 miliarde lire din averea proprie) si ca dispune de capacitatile necesare pentru a relansa ceea ce a numit "o mare institutie britanica" care a deviat de la cursul firesc. In schimb, magnatul britanic doreste sprijinul Consiliului de administratie al M&S si raspunsuri la o lista de intrebari, cum ar fi informatii privind finantarea schemei de pensii a companiei.

Una dintre cele mai cunoscute marci britanice, Marks & Spencer a devenit vulnerabila in fata proiectelor de preluare din cauza competitiei acerbe cu firme precum Next, Tesco si Asda. Compania britanica a admis ca programul sau de restructurare nu a produs rezultatele scontate si ca dificultatile sale nu s-au incheiat.

In ultimii ani, M&S a redus locurile de munca cu cateva mii si a restrans reteaua de magazine din strainatate pentru a se focaliza asupra Marii Britanii.

×
Subiecte în articol: economic