x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Maşini electrice, cumpărate prin „Rabla”

Maşini electrice, cumpărate prin „Rabla”

de Elena Stan    |    14 Apr 2011   •   20:34

De săptămâna viitoare, prin Programul „Rabla” vom putea achiziţiona şi autovehicule electrice, beneficiarii programului putând primi pentru o singură maşină veche casată şase vouchere, în valoare totală de peste 5.000 de euro. „De săptămâna viitoare, cei care vor dori să cumpere autovehicule electrice şi casează maşini vechi vor primi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişnuit, ceea ce înseamnă peste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cu combustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la Programul «Rabla» o să le acordăm o faci­litate de 25% din preţul autovehicului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro”, a spus Laszlo Borbely, mi­nistrul Mediului şi Pădurilor.

Mai mult, Borbely a spus că Mi­nisterul Mediului îi va sprijini pe cei care doresc să achiziţioneze maşini electrice prin acordarea unei facilităţi de până la 25% din preţul maşinii, chiar dacă nu au maşini de casat, potrivit Mediafax.

Ministrul Borbely a precizat că în perioada următoare vor fi organizate diverse târguri de maşini electrice pentru a oferi posiblitatea producătorilor şi dealerilor să-şi pre­zinte maşinile care funcţionează doar pe bază de acumulatori electrici.

×
Subiecte în articol: economia