x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Măsuri fără efect

Măsuri fără efect

18 Aug 2009   •   00:00

Măsurile anticriză anunţate de coaliţia PD-L-PSD vor fi implementate abia la începutul lui 2010 şi, cel mai probabil, nu vor avea efectul scontat asupra economiei.



"Sunt foarte bune ca declaraţie, dar nici una dintre aceste măsuri nu are un document prin care să fie aplicată. Pentru a se putea aplica, trebuie întocmite hotărâri de Guvern, ordonanţe de urgenţă şi apoi probabil că trebuie şi norme, care vor fi aprobate în 30-60 de zile, astfel că vor fi gata după luna octombrie. O măsură nu poţi să o adopţi în octombrie şi tot atunci să se şi aplice. Mediul de afaceri nu poate reacţiona atât de repede", a declarat Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. În opinia sa, măsurile se vor aplica din 2010, iar efectul este incert.

"E ca şi cum la o casă, în loc să te apuci să o consolidezi, dai doar cu un var, iar după puţin timp varul se ridică de pe tencuială. Nu sunt măsuri de structură, ci doar lungesc agonia care îşi va spune cuvântul după alegeri", a precizat şi Florea Pârvu, vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii, citat de Mediafax. El s-a declarat sceptic în privinţa eficienţei măsurilor atât timp cât nu se restructurează administraţia publică pentru a reduce cheltuielile bugetare şi nu scade fiscalitatea pe forţa de muncă.

×
Subiecte în articol: economic