x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Măsurile fiscale lovesc puternic în populație. Dezinteres pentru sănătatea românilor

Măsurile fiscale lovesc puternic în populație. Dezinteres pentru sănătatea românilor

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   20:15
Măsurile fiscale lovesc puternic în populație. Dezinteres pentru sănătatea românilor

Măsurile fiscale pregătite de guvern pentru acoperirea găurii din bugetul de stat lovesc puternic în populație.

Unul dintre domeniile afectate va fi și sportul de masă. Majorarea TVA de la 5% la 19% pentru sălile de sport va duce la creșterea abonamentelor, astfel că multe persoane vor renunța să mai facă mișcare.

Și asta în condițiile în care 58% dintre români sunt supraponderali, și 40% dintre copii, numărul acestora din urmă dublându-se în ultimul deceniu, arată datele Alianței Pacienților Cronici.

Însă guvernanții promit în continuare că noile schimbări nu vor afecta traiul celor care i-au votat. 

”Aceste măsuri fiscal bugetare nu au impact asupra consumului zilnic și asupra vieții românilor, mă refer aici la viața de zi cu zi. 

Sigur că sunt creșteri de TVA, dar sunt pentru acele produse și activități impozabile, ca să le spun așa, care nu fac parte din traiul zilnic. Am fost foarte atenți ca oamenii să fie protejați și investițiile mediului de afaceri să fie protejate. Pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri, am dedus investițiile. Aceasta este situația pe care o avem acum și încercarea noastră ca să protejăm oamenii și mediul de afaceri”, a explicat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, la  Antena 3 CNN.

 

×