x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MDRT împrumută 650 de milioane de lei de la Trezoreria Statului

MDRT împrumută 650 de milioane de lei de la Trezoreria Statului

de Elena Stan    |    10 Ian 2012   •   09:36

Ministerul Dezvoltarii Regionale sI Turismului vrea 650 de milioane de lei de la Trezoreria Statului pentru a asigura necesarul de fonduri la nivelul Autoritatii de Certificare si Plata/Autoritatii de Management pentru POR, potrivit unui proiect de hotarare de Guvern, postat pe site-ul institutiei. Banii vor fi utilizati pentru efectuarea platilor reprezentand prefinantare/rambursare a cheltuielilor in conturile beneficiarilor, in scopul implementarii optime a POR. Sumele vor fi alocate temporar din varsaminte din privatizare inregistrate in contul general al Trezoreriei Statului, in conformitate cu prevederile art. 25 alin. (2) din Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011 si vor asigura necesarul de finantare al Autoritatii de Management pentru POR, pentru lunile ianuarie, februarie si martie 2012. Astfel, pentru luna ianuarie este necesara suma de 204,5 milioane de lei, pentru februarie este necesara suma de 230 de milioane de lei, iar pentru luna martie, 215,5 milioane de lei.

Bani vor fi restituiti Trezoreriei Statului din sumele primite de la Comisia Europeana ca urmare a transmiterii catre aceasta a aplicatiilor de plata aferente POR.

In acest sens, Autoritatea de Management pentru POR are obligatia

transmiterii la Autoritatea de Certificare si Plata, pana la data de 30 aprilie 2012, a declaratiilor de cheltuieli eligibile conform prevederilor cadrului legal national si comunitar, a caror valoare totala aferenta finantarii din instrumente structurale sa fie cel putin egala cu valoarea sumei primite.

×