x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Metrorex promite: Magistrala 5, gata în 2019

Metrorex promite: Magistrala 5, gata în 2019

de Valentin Gros    |    09 Oct 2019   •   10:21
Metrorex promite: Magistrala 5, gata în 2019

Lucrările la Magistrala 5 de metrou, care va lega cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, pot fi realizate până la sfârşitul anului, în luna decembrie, a declarat directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

Potrivit acestuia, structura a fost realizată în proporţie de 97%, iar finisajele - 85%.

„Am somat constructorul, nu lucrăm în locul lui”, a spus şeful Metrorex.

El a afirmat că merge pe şantier „săptămânal şi chiar şi de mai multe ori pe săptămână” şi a menţionat că „de fiecare dată am grijă, dacă găsesc probleme, să notific constructorul să accelereze lucrările şi să îşi respecte angajamentele asumate”.

În ceea ce priveşte datoriile către firma de mentenanţă, Alstom, Aldea a precizat că în următoarele zile se va semna documentul necesar pentru deschiderea de finanţare.

Magistrala va avea ca staţii finale Râul Doamnei şi Valea Ialomiţei și va realiza legătura cu celelalte Magistralele 1 şi 3 în staţia Eroilor.

Întrucât suntem în proces cu Asocierea Astaldi, nu pot să vă spun că există un termen exact pe care ei să şi-l asume sau nu. Ei l-au asumat public şi au spus decembrie 2019. Asta am spus şi noi, asta a spus şi domnul ministru, asta v-o repet şi pentru asta noi insistăm

Main Aldea, director general Metrorex

 

×
Subiecte în articol: metrorex magistrala 5