x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Metrou: Licitaţie pentru Magistrala 5

Metrou: Licitaţie pentru Magistrala 5

de Elena Stan    |    22 Mai 2008   •   00:00

Metrorex va organiza în luna iulie o licitaţie pentru alegerea consultantului pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou, respectiv Drumul Taberei − Universitate.



Metrorex va organiza în luna iulie o licitaţie pentru alegerea consultantului pentru lucrările la Magistrala 5 de metrou, respectiv Drumul Taberei − Universitate. Valoarea estimată a contractului este de 48,43 milioane de lei, iar durata 60 de luni de la data adjudecării contractului. Licitaţia pentru lucrările de construcţie a Magistralei 5 a metroului, pe tronsonul Eroilor − Ghencea, va avea loc în ultimul trimestru al anului, valoarea estimativă a contractului fiind de 1,295 miliarde de lei, fără TVA. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani şi vor viza lucrări de infrastructură pentru tunele, galerii şi staţii şi se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani de la data atribuirii contractului.
    

PROIECT. Linia de metrou care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei ar urma să aibă o lungime de nouă kilometri şi 14 staţii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Rîul Doamnei, Brîncuşi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2, Haşdeu, Cişmigiu şi Universitate 2, iar de la Piaţa Universităţii ar urma traseul deja existent pentru o legătură cu cartierul Pantelimon. Durata de execuţie a proiectului este de şapte ani din momentul începerii lucrărilor. Totodată, Metrorex ar putea monta panouri de informare cu privire la circulaţia trenurilor în toate staţiile, valoarea estimativă a contractului fiind de 45 de milioane de lei, fără TVA. Data pentru începerea procedurilor de adjudecare este prevăzută la 15 august, urmând ca proiectul să se desfăşoare timp de doi ani, potrivit anunţului de intenţie al Metrorex. Construită şi dată în folosinţă etapizat pe tronsoane începând cu anul 1979, reţeaua de metrou însumează 62,2 kilometri de cale dublă, structurată pe patru magistrale, 45 de staţii şi trei depouri. Metroul transportă anual peste 140 de milioane de pasageri, iar parcul de trenuri în circulaţie însumează mai mult de 370 de vagoane.

    

×
Subiecte în articol: economic