x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mihaela Neagu, acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș, îndeamnă la semnarea contractelor pentru producția de sfeclă de zahăr în 2024

Mihaela Neagu, acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș, îndeamnă la semnarea contractelor pentru producția de sfeclă de zahăr în 2024

de Redacția Jurnalul    |    16 Ian 2024   •   15:16
Mihaela Neagu, acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș, îndeamnă la semnarea contractelor pentru producția de sfeclă de zahăr în 2024

Mihaela Neagu, acţionarul fabricilor de zahăr Bod şi Luduş, încurajează fermierii din șase județe să semneze contracte pentru a asigura producția de sfeclă de zahăr în acest an.

Într-un apel către fermierii din județele Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș și Cluj, dar și din alte zone, Mihaela Neagu, acționarul fabricilor de zahăr Bod și Luduș, îndeamnă la semnarea contractelor pentru producția de sfeclă de zahăr în 2024. Cu un mesaj transmis fermierilor, Neagu subliniază importanța colaborării și dedicării în contextul actual al agriculturii românești.

„În calitate de acționar al fabricilor de zahăr Bod și Luduș, fac un apel către toți fermierii din Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Mureș, Cluj și nu numai, să ne contacteze și să vină să semneze contractele pentru sfeclă de zahăr, deoarece, încă din luna decembrie, noi suntem în plină perioadă de contractare pentru cantitățile pe care le vom achiziționa în acest an de la ei! Până acum, de la fermierii din aceste județe am reușit deja să contractăm peste 5000 ha de sfeclă de zahăr, semn că în Ardeal oamenii încă muncesc, înțeleg importanța muncii lor și se dedică misiunii pe care o au în fața consumatorilor de produse românești”, a transmis Mihaela Neagu.

Până în prezent, fabricile au reușit să încheie contracte pentru peste 5000 de hectare de sfeclă de zahăr, evidențiind efortul și implicarea fermierilor din regiune. Neagu subliniază că această colaborare susține producția locală și reduce dependența de importuri, potrivit Gandul.

În cadrul declarației sale, acționarul face și referire la acțiunea de protest din Capitală, exprimând înțelegere față de demersul fermierilor la nivel național. Cu toate acestea, subliniază importanța continuării activității economice, evidențiind faptul că contribuția fiecărui fermier este esențială pentru viitorul agriculturii românești în 2024.

„Înțeleg demersul fermierilor la nivel național, însă economia trebuie să-și urmeze cursul, iar implicarea fiecăruia dintre noi este în acest moment esențială pentru tot ce se va întâmpla cu agricultura României în 2024. Faptul că anul trecut, fermierii, care ne-au fost parteneri, au reușit să obțină un profit de peste 10.000 lei/ha de sfeclă de zahăr cultivată, este un semn că putem și în România să producem, ca să nu mai fim nevoiți să importăm materie primă pentru a susține consumul autohton. Dacă încetează importul de produse agricole din Ucraina, iar statul ar fi mai vigilent la punctele de frontieră, multe dintre probleme s-ar rezolva. Mai mult, AFIR oferă fonduri pentru culturi, ceea ce iarăși este un semn că se poate face agricultură la standarde, cu mobilizare și implicare”, este mesajul Mihaelei Neagu.

„Le mulțumesc pe această cale tuturor fermierilor care s-au mobilizat până acum și care nu au timp de grevă, tocmai pentru că înțeleg importanța muncii lor”, conchide Mihaela Neagu, evidențiind recunoștința față de fermierii dedicați și mobilizați pentru a asigura succesul în sectorul agricol.

×